VIDEO: “Viking iz Tomislavgrada” – kojeg su političari naširoko zaobišli na sajmu gospodarstva u Mostaru!

PRO Oglas

Pravi lik iz Tomislavgrada “ko od kamena odvaljen”, od preko dva metra visine, sjede kose, sjede brade i svojom pojavom daje punu širinu Hercegovca kojem bi se malo tko suprotstavio! Kako smo ga opisali, rekli bi “to neki zaj… tip”, ali u stvari sasvim normalan čovjek koji ima svoj jedan talent kojeg je na 24. sajam gospodarstva u Mostaru predstavio.

Političari u svojoj prvoj ovogodišnjoj šetnji vješto su izbjegli njegov štand, a razlog ćete doznati kroz našu video reportažu.

FOTO: Mili Marušić

Dobar dio života je proveo u Njemačkoj, da bi se nakon toga vratio se u rodni kraj Tomislavgrad. S obzirom na to kako je bio fasciniran Vikinzima i njihovim životom, a pogotovo oružjem i svime iz tog doba, odlučio je to na neki način “pretvoriti u sadašnjost”!

On je Stipe Pleić -Flic, iliti “Viking iz Tomislavgrada” kako ga često znaju spomenuti mnogi u svojim pričama. Staru obiteljsku kuću u kojoj se rodio pretvorio je u repliku vikinške kuće koju koristi kao izložbeni prostor. Počeo je ručno izrađivati unikatne sikire i kolekcija je postajala sve veća i sve posebnija.

FOTO: Mili Marušić

Kako nam je kazao, vrijeme se ne može procijeniti koliko je potrebno za izradu ovog lijepo ukrašenog unikatnog proizvoda. Nikakve ga posebne želje kupca ne interesiraju jer sve su sikire napravljene njegovom vizijom i idejom u datom trenutku. A nema iskreno ni potrebe za nekim željama jer sikira ima za svačiji ukus, u što smo se i sami uvjerili.

Ono što je još uspio odraditi, i napraviti zanimljiv i dobar turistički potez, je prvi Klub “Bacača sikira” u Bosni i Hercegovini gdje će sa zadovoljstvom svakoga podučiti toj vještini koja je u svijetu priznata i koja okuplja veliki broj natjecatelja koji se usput i dobro mogu zabaviti i vratiti na trenutak u vrijeme zanimljivih Vikinga.

Mili Marušić / OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO