VLADO MARUŠIĆ: Izjave o neovisnosti RS otkrivaju lice i naličje svih „čimbenika“ u BiH i van nje

PRO Oglas

Nakon nedavne izjave predsjednika RS Milorada Dodika kako će RS odmah proglasiti nezavisnost ukoliko “nelegalni Christian Schmidt pokuša da nametne zakon o imovini u BiH“, očekivano dogodile su se mnoge reakcije na tu izjavu.

Najžešću izjavu dao je aktualni Ministar u MUP-a FBiH Ramo Isak koji i sam ima podeblji policijski dosier otprije nego li je postao ministar a ona je: “Milorade, ako visoki predstavnik Christian Schmidt nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17 sati, a ti proglasiš neovisnost u 11 sati,  u jedanaest sati i jednu minutu završit ćeš iza rešetaka. To ti garantiram. Pa izvoli”, poručio mu je Isak.

Dodikove izjave koje su mnogi nazvali separatističkim komentirao je i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković no bez neke veće oštrine na slijedeći način:

  • Postoje separatističko-secesionističke tendencije unutar RS-a koje traju već godinama. To nije ništa novo, mi o tome pričamo posljednjih deset godina. Meni ovo djeluje kao sve već viđeno – rekao je jučer Plenković na sjednici Vlade Hrvatske.

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kaže kako je koordinacija Srbije i Hrvatske u destabilizaciji BiH očigledna.

  • S tim što je eksponent Srbije u BiH Dodik. Zajedničko im je što BiH vide kao plijen, oko kojeg se slažu.

Državni delegat iz Demokratske fronte Dženan Đonlagić kaže kako Dodik politički ucjenjuje po tko zna koji put.

  • Sada mu je adresa Christian Schmidt. Konačni cilj Dodika je da Schmidt donese odluku o državnoj imovini koja će odgovarati interesima Republike Srpske .

Jasna je i poruka OHR-a nakon Dodikovih prijetnji: “Entiteti nemaju pravo na otcjepljenje!”

U slučaju otcjepljenja RS bi bila politički i ekonomski izolirana, kažu izvori iz Brisela

Dragan Čović Predsjednik HNS i HDZ BiH po običaju je bio blag u komentiranju Dodikovih izjava zbog višegodišnje suradnje s njim na političkom planu. On je rekao slijedeće:
„Ne vidim nikakve svrhe u vođenju tih međusobnih obračuna. Ako štitimo državu, možemo to činiti organiziranije, ali na posve drukčiji način. Slušao sam izjave gospodina Plenkovića oko ovog pitanja, a to je i naša teza. Iskreno, ne znam što više šteti BiH – neprikriveni separatizam, koji imamo od SNSD i predstavnika srpske političke opcije, ili unitarizam u jednom nadmetanju kada je u pitanju Federacija BiH unutar bošnjačke politike .

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedatelja Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je zbog Dodikovih izjava u cilju preventivnog djelovanja predložio raspoređivanje vojnika EUFOR-a ili NATO vojnika na područje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Nije izostala ni izjava Islamske zajednice o Dodikovim prijetnjama: SAD su prijatelji BiH, ali reagirati moraju…

Čitajući ove izjave političara iz BiH i RH, veleposlanstava, predstavnika međunarodne zajednice i Islamske zajednice iz BiH puno se toga dade iz njih iščitati.

Praktično svi oni Dodikove prijetnje o secesiji RS iz sastava BiH shvaćaju izuzetno ozbiljno i kao takvima im prilaze, dok hrvatski političari iste ne uzimaju isuviše ozbiljno svjesni mogućih posljedica na domaćem i inozemnom planu za sve narode u BiH a poglavito za najmalobrojniji hrvatski narod u BiH, jer drže kako Dodikove izjave mogu više koristiti Hrvatskom narodu nego li im štetiti.

No, od svih izjava najinteresantnije su izjave muslimansko-bošnjačkih političara iz BiH, kako im drago, od kojih izdvajam izjavu bahatog Rame Isaka Ministra u MUP-a FBiH koji bi uhapsio Dodika minut nakon proglašenja neovisnosti RS.

Stvarno smo se svega i svačega naslušali u ovoj kvazi državi, banana državi, šugavoj zemlji, Apsurdistanu, međunarodnom protektoratu, bosanskom loncu, državi bez države, ali izjava Rame Isaka spada u sami vrh ljudske gluposti.

Čovjek se ima pravo upitati: Kojim bi to metodama i načinom Isak uhapsio Dodika minut nakon što proglasi neovisnost RS kada je to praktično i teoretski nemoguće učiniti s njegove strane?

Kako to Isak misli uhapsiti Dodika ne minut, ne sat, ne dan, ne tjedan, ne mjesec a ni mnoge mjesece nakon odluke o neovisnosti RS kada on nije nadležan njega hapsiti ni po kojemu političkom a ni pravnom osnovu imajući u vidu kako je Dodik Predsjednik entiteta RS, sastavnog dijela države BiH a za to Isak nikako nije nadležan već netko drugi.

Ukoliko se Ramo Isak uzda u djelotvornu akciju SIPE kako će uhapsiti Dodika i tu griješi jer i u SIPI koliko znamo ima Srba ali i Hrvata koji će odbiti njegovo hapšenje.

Možda se pak Isak nada kako će „njegovi i njihovi prijatelji Amerikanci i EUFOR“ poslati svoje snage pa uhapsiti Dodika gdje bi on bio blizu tog hapšenja u svojstvu promatrača kod ulaznih vrata u Tužiteljstvo BiH i tu se vara jer međunarodna zajednica i SAD se ne smiju usuditi uhapsiti Dodika jer bi to izazvalo neviđenu reakciju na inozemnom planu svih onih koji stoje iza RS i Dodika a svi znamo tko su oni.

Ukoliko se pak snage EUFORA ili NATO saveza drznu izvesti napad na institucije RS kako su to učinili 2001.kada su napali i uništili Hercegovačku banku u rukama Hrvata a podredno tome uništili i Hrvatski san u BiH o stvaranju Hrvatske samouprave bojim se kako bi ih to skupo koštalo, odnosno znatno skuplje nego li je to koštalo tadašnje snage međunarodne zajednice po Hrvatskim gradovima u Širokom Brijegu. Mostaru, Međugorju itd.

S druge pak strane svi muslimansko-bošnjački političari, kako im drago u BiH označavaju Dodika kao onog tko želi proglasiti neovisnost RS što isto nije točno jer Dodik kao Predsjednik predstavlja RS a sve značajnije odluke u RS pa i eventualnu odluku o otcjepljenju RS donosi Skupština RS , a nju čine izabrani delegati srpskog naroda, dakle srpski narod u RS odnosno BiH, pa se stoga jedna takva krupna odluka nikako i isključivo ne može pripisivati Dodiku bez obzira na njegov politički utjecaj u RS.

Zanimljive su izjave mnogih drugih muslimansko-bošnjačkih političara u BiH, kao što su Dodik, Konaković, Komšić i ostali koji znaju često izjaviti nabulozne izjave tipa: „MI ćemo braniti teritorijalni suverenitet BiH, mi ćemo se boriti, mi ćemo zaustaviti te tendencije i slično.“

Koga ćete vi napasti, protiv koga će te se vi boriti voljeli bi svi znati? Hoćete li napasti RS minobacačima i oružjem iz Konjica uz pomoć islamskih fundamentalista i džihadista kao u Domovinskom ratu u BiH diljem Bosne ostavljajući iza sebe spaljena sela sa desetinama ubijenih Hrvatskih branitelja i civila?

Možda se pak nadate kako će EUFOR rasporediti svoje snage u Brčkom kako biste otcjepili RS od matice Srbije pa onda na njih udariti sami ili uz pomoć NATO saveza i EUFORA?

Ukoliko imate takvu namjeru morate znati kako niti jedan Hrvat iz BiH ali i van nje neće sudjelovati u tom napadu premda bi dosta Hrvata iz BiH a poglavito iz RS koji su protjerani rado sudjelovali u tom napadu, ali s vama zacijelo neće jer su vaše namjere kristalno jasne svima koji imaju i zrnce mozga.
A te namjere su u konačnici stvaranje građanske BiH gdje bi Muslimani ili Bošnjaci kako vam drago bili dominantni na cijelom području BiH čiji je konačni cilj potpuno uništenje hrvatskog naroda u BiH kada shvatite kako RS ne možete ništa.

RH nikako ne može prihvatiti odluku RS o otcepljenju jer bi RS u konačnici tražila pripojenje Srbiji a to znači nekih 100 km od Zagreba što je izravna opasnost po suverenitet i teritorijalni integritet RH imajući u vidu višestoljetne pretenzije Srbije na teritorij RH sukladno planovima SANU 1 i SANU 2, o liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag.

Međunarodnoj zajednici također ne odgovara odcjepljenje i proglašenje neovisnosti RS zbog niza razloga a poglavito zbog ruskog utjecaja u ovom dijelu Europe.

No, neovisnost i odcjepljenje RS od BIH najmanje odgovara Hrvatima iz RS koji su u Domovinskom ratu morali napustiti svoje vjekovna ognjišta i plodne Posavske ravnice, a sve posredstvom i uz blagoslov međunarodne zajednice, a što je najgore i uz blagoslov službene politike Hrvata iz BiH i RH o čemu je u više navrata govorio i pisao umirovljeni biskup Franjo Komarica.

RS je utemeljena na zločinu a dobila je 49% teritorija BiH što je nečuveno a izvan svega nepravedno i pred Bogom i pred ljudima. Umjesto da ona ne postoji nikako ona je danas nesporna činjenica blagoslovljena Daytonskim mirovnim sporazumom i predstavnici srpskog naroda iz tog entiteta čiji je glavni predstavnik Dodik se te činjenice drže kao pijani plota.

Sada predstavnici te zločinačke tvorevine najavljuju proglašenje i neovisnost što oni bez ikakvih problema mogu učiniti u njihovoj skupštini i nitko ih u tome ne može zaustaviti. Ni Ramo Isak, ni Elmedin Konaković, ni Nermin Nikšić, ni Andrej Plenković, ni SAD, ni EUFOR, niti Islamska zajednica a ni Brisel.

Tu odluku ne mogu zaustaviti niti svi bosanski patrioti koji se javljaju s vremena na vrijeme ukoliko osjete kako im je ugrožena “njihova BiH.“

Konačno tko može zaustaviti donošenje te odluke? To može učiniti samo srpski narod u RS koji ne želi takvu odluku kojom će vrata RS biti zatvorena za sve euroatlantske integracije, sve projekte, sva nadanja tog naroda kako će konačno moći birati i dobiti vlast koja će se odreći njihovih ratnih zločinaca i njihovih dokazanih zločina, njihove ideologije, pokvarenih i korumpiranih političara, i njihovih ulizica i rektalnih alpinista kojih ima u svakom narodu a poglavito među muslimansko-bošnjačkim kako im drago.

Vlast koja će ponad svega vratiti hrvatskom narodu njegove otete plodonosne krajeve što bi bio početak jednog novog poglavlja za sve narode u BiH na principima jednakopravnosti, poštivanja i tolerancije koji nam svim nedostaju i kojih smo se svi odrekli pa stoga i neki i dolaze u ovakva iskušenja otcjepljenja od države BiH što stvara dodatnu nervozu među običan puk BiH koji samo želi živjeti od plodova svojih ruku na cijelom području te države koja ima namjeru nekada postati država kakvu njeni narodi žele.

Ako ništa drugo najave iz RS o otcjepljenju i proglašenju neovisnosti otkrile su lice i naličje svih čimbenika zainteresiranih za to pitanje.

Vlado Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO