WhatsApp dodatno pojačava zaštitu privatnosti

PRO Oglas

Najrašireniji chat servis na svijetu WhatsApp novim porezom dodatno pojačava zaštitu privatnosti korisnika. Odsad ćete do tuđe profilne slike ipak nešto teže.

Kompaniji Meta može se spočitati puno toga no ne i da marljivo praktički iz mjeseca u mjesec poboljšavaju WhatsApp. Podsjetimo WhatsApp su 2009. osnovala dva bivša Yahooovca Brian Acton i Jan Koum, a njihova aplikacija za chat i komunikaciju munjevito se raširila po svim mobilnim platformama. Brian i Jan 2019. ipak nisu odoljeli 19 milijardi dolara, kojem je ponudio tada Facebook, danas poznat kao Meta.

U međuvremenu, WhatsApp se konstantno poboljšava novim značajkama i mogućnostima ali i sigurnošću i zaštitom privatnosti. Dobili smo glasovne i videopozive, glasovne pa i videoporuke, a dijeliti možemo datoteke do 2 GB.

Odnedavna je kudikamo lakše i prenositi poruke s Androida na iPhone i obrnuto.

Sad uvode novu značajku, a tiče se upravo zaštite privatnosti. Naime, već se neko vrijeme iz WhatsApp-a ne mogu preuzimati tuđe profilne slike. Sad su onemogućili i screenanje, da se izrazim popularno i mladenački. Drugim riječima, pokušate li otvoriti nečiju WhatsApp profilnu fotografiju i snimiti zaslon, nećete to moći.

To skidanje tuđih slika u ne znam koje svrhe je ionako bilo za adolsecente i stalkere pa mi osobno neće nedostajati.

Oni, kojima je baš stalo do tuđe profilne slike i dalje će naravno tuđu profilnu fotografiju moći fotkati drugim telefonom. Ostaje i opcija snimanja zaslona na WhatsApp Webu.

Sa zanimanjem, čekamo koju će to novu opciju dobiti WhatsApp.

Smartphonehrvatska.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO