Xiaomi predstavio udaljeno bežično punjenje

PRO Oglas

Na tržište iz Xiaomija stiže Mi Air Charge Technology koji predstavlja, kako sami tvrde, revoluciju u bežičnom načinu punjenja omogućujući korisnicima punjenje elektroničkih uređaja na daljinu bez kabela i stalaka za punjenje. Zahvaljujući Xiaomiju, svijet je danas zaokračio u potpono novu eru bežičnog punjenja, pohvalili su se iz ovog kioneskog proizvođača.

Osnovna tehnologija Xiaomijevog punjenja na daljinu temelji se na pozicioniranju prostora i prijenosu energije. Punionica koju je Xiaomi samostalno razvio ima ugrađenih pet faznih antena koje mogu točno otkriti lokaciju pametnog telefona. Fazno kontrolno polje, sastavljeno od 144 antene, prenosi milimetarske valove izravno na telefon kroz usmjeravanje snopa.

„Za pametne telefone Xiaomi je razvio minijaturni antenski niz s ugrađenim „antenom za određivanje položaja” i „antenskim nizom za primanje”. Antena za određivanje položaja (beacon antenna) emitira informacije o položaju s niskom potrošnjom energije. Antenski niz za primanje sastavljen je od 14 antena te pretvara milimetarski valni signal kojega emitira punionica u električnu energiju kroz krug ispravljača kako bi se iskustvo sci-fi punjenja pretvorilo u stvarnost“, ističu u kompaniji.

Mi Air Charge Technology ima kapacitet od 5-vatnog punjenja na daljinu za jedan uređaj u radijusu od nekoliko metara, pojašnjavaju dalje iz Xiaomija i dodaju da osim toga, istovremeno se može puniti i više uređaja (svaki uređaj podržava 5 W), a čak ni fizičke prepreke ne smanjuju učinkovitost punjenja.

„U bliskoj budućnosti Xiaomijeva bežična tehnologija punjenja bit će dostupna i putem pametnih satova, narukvica te drugih nosivih uređaja. Uskoro će svi uređaji u dnevnom boravku, uključujući zvučnike, stolne svjetiljke i druge male pametne kućanske proizvode biti podržani bežičnim načinom napajanja, potpuno bez žica, čineći naše dnevne boravke uistinu bežičnim“, pojašnjavaju u ovom kineskom proizvođaču.

Mi Air Charge Technology je revolucija u inovativnom bežičnom načinu punjenja, a ovo je snažan pokušaj u pretvaranju cjelokupnog kućanskog prostora bežičnim, tvrde i u Xiaomiju i zaključuju da Mi Air Charge Technology nije znanstvena fantastika nego tehnologija, Xiaomijeva vlastita tehnologija bežičnog punjenja na daljinu.

IctBusiness.info

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO