Zbog čega je zataškana razmjena municije među učenicima Širokom Brijegu?

PRO Oglas

Koliko god mislili kako je daleko Amerika u čijim školama su “rafalanja” nažalost sve češća, kako je nedavni događaj u Srbiji samo “izdvojeni eksces” pojedinca, kako je danas učenik osnovne škole u mjestu Lukavac na sjeveroistoku Bosne pucao iz pištolja i teško ranio jednog zaposlenika i gdje su mediji toliko ažurni da u detalje sve objave, kod nas u Hercegovini se mnogi događaji skrivaju sve dok na žalost ne bude kasno!

Nije nam cilj nikoga zastrašivati, iako imate razloga biti zabrinuti za svoju djecu da gore spomenuti događaji se mogu bilo gdje dogoditi, pa iu Hercegovini i Širokom Brijegu.

U detalje nećemo ići previše, samo ćemo spomenuti događaj koji se zbio prošlog ponedjeljka u Srednjoj strukovnoj školi u Širokom Brijegu kada je kod jednog od učenika pronađena bojeva municiju tj. meci od pištolja, a kojemu je iste prodao drugi učenik a nakon što je ispitan i taj drugi učenik od kud njemu ti meci on je kazao kako je kupio od trećeg učenika iste škole.

Ravnateljica Srednje strukovne škole Široki Brijeg Ljerka Naletilić nam je potvrdila sami događaj koji se zbio 5.lipnja, a s obzirom na to kako se radi o maloljetnim osobama nije mogla kazati više informacija, osim kako će škola poduzeti određene korake sankcija prema samim učenicima. A već nakon tragičnog događaja u Beogradu razina sigurnosti samih učenika je podignuta na veću razinu kada se krenulo sa zaključavanjem školskih ulaznih vrata nakon ulaska učenika u školu, kontrola ulazaka i izlazaka iz škole. Povećana je nazočnost policijskih djelatnika u krugu škole kako bi djeca imala koliko toliko osjećaj sigurnosti, ali izgleda to nije bilo dovoljno. No, na sreću ovog puta se sve dobro završilo.

Nakon što je prijavljeno kako učenik posjeduje metke, brzom reakcijom škole isti su oduzeti, te je kontaktirana PU Široki Brijeg, a čiji djelatnici su odmah reagirali na poziv ravnateljice, obavili zapisnik i istražili dio događaja. Nakon toga jer su maloljetnije osobe, alarmiran je Centar za socijalni rad Široki Brijeg…. Što se dalje događalo ovdje nećemo pisati, nego nam je cilj sata upozoriti pojedine roditelje kako je ovdje najveća krivica na njima!

Olako shvaćanje držanja bojeve municije u kući nadohvat djece dovelo je do ovog slučaja koji je na sreću spriječen na vrijeme kako bi se izbjegla tragedija. Ne kontroliranje što djeca rade na mobitelima i nedovoljna komunikacija s njima drugi su faktor ovog događaja!

Imali smo priliku vidjeti kako učenici međusobno na društvenim mrežama razmjenjuju fotografije i video materijale tko i što ima u svojim domovima. Tu je bilo raznog oružja, slikovito rečeno – “od kratkih do dugih cijevi” eksplozivnih naprava, različitih metaka….. što pojedini roditelji imaju u svojim kućama, podrumima, garažama i to nadohvat djece, pa čak i izloženo na vidljivim mjestima što je dosta zabrinjavajuće.

Sve ovo napisano potvrđuje nam i prepiska Roditeljskog vijeća (koje smo u posjedu), gdje jedan od savjesnih roditelja upozorava što se događa i skreće pozornost na ostale roditelje da pripaze malo više na svoju djecu i da uklone oružje od djece!

Zato ovim putem pozivamo roditelje da razmisle je li držanje oružje u kući ili još bolje rečeno posjedovanje bitnije od jednog ili više života koje može ugasiti vaše dijete kojemu ste dali loš primjer i doveli u iskušenje na koje ih “navlače” društvene mreže, pa i sami Vi sa svojim nekim stavovima i ponašanjem.

Nemojte reći kako niste bili upozoreni na vrijeme!

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO