Želite kupiti nešto s reklame? Sada ćete to moći direktno preko vašeg televizora

PRO Oglas

Nije tajna da proizvođači televizora ozbiljno ulažu u reklamiranje. Korištenje televizora za oglašavanje seže u 1941. godinu kada je emitirana prva TV reklama. Ali dok se probijamo kroz 21. stoljeće, prodavači televizora sve su više uključeni u osiguravanje da se njihov hardver koristi za prodaju stvari i povećanje vlastitih stalnih prihoda.

To je imalo različite oblike, ali u nekim slučajevima vidimo sve invazivnije strategije za pretvaranje televizora u primarno mjesto za kupovinu. Najnoviji pristup koji privlači pažnju dolazi od startupa Displace. Njegovi nadolazeći televizori koristit će integrirane web kamere i NFC čitače plaćanja kako bi ljudima olakšali kupnju stvari koje vide na TV-u.

Displace još nije službeno objavio proizvod, pa je opravdan skepticizam prema televizorima za koje kaže da će ih demonstrirati na CES 2024 u Las Vegasu sljedećeg mjeseca, kao što su primijetile stranice poput Wifi Hifi . Startup se specijalizirao za bežične televizore s baterijama koje se mogu zamijeniti bez prekidanja rada i koji se mogu vakuumski pričvrstiti na zid i lagano spuštati sa zida kada osjete nestabilnu vezu ili slabu bateriju. Originalni “Displace TV” koji je Displace najavio u siječnju trebao bi biti isporučen sredinom 2024. Displace prima prednarudžbe za njih.

Prema najavi Displacea, Displace Flex (55-inčni 4K OLED TV) i Displace Mini (27-inčni 4K OLED TV) koristit će vlasničku tehnologiju pokreta i integriranu 4K kameru svakog TV-a kako bi prepoznali kada korisnik podiže ruku. Nejasno je koliko će to biti točno (može li se iskustvo kupnje slučajno aktivirati ako podignem ruku da se počešem po glavi, na primjer?), ali u tom trenutku TV bi trebao pauzirati sadržaj koji se reproducira. Zatim koristi računalni vid za “analizu zaslona kako bi pronašao proizvode dostupne za prodaju. Osim podizanja ruke moći ćete koristiti i glasovne komande.

cAko televizor ne može pronaći određeni proizvod za prodaju, on će “tražiti slične artikle” bez intervencije korisnika, prema Displaceu. Televizor će prikazivati ​​proizvode svih dostupnih online prodavača, dopuštajući korisnicima da odaberu gdje žele obaviti kupnju.

Displace nije dao potpune pojedinosti o tome kako će zaraditi na ovim transakcijama, ali kada je pozvan za komentar, osnivač i izvršni direktor Balaji Krishnan rekao je da Displace ima “različite poslovne modele, a jedan od njih je uzimanje naknade za transakciju, ” i da će Displace podijeliti više detalja “kasnije.”

U svakom slučaju, zanimljiv koncept. Vidjet ćemo hoće li zaživjeti.

Bajtbox.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO