ZEZNUO IH SKY! – Pao načelnik Općine Stari Grad, njegov sin i načelnikova tajnica

PRO Oglas

U sklopu akcije “Start” slobode je u večernjim satima lišen i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, potvrđeno je iz Tužiteljstva KS.

“U dosadašnjem tijeku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila”, priopćeno je ranije danas iz MUP-a.

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilijunskim iznosima.

Podsjetimo, nešto ranije uhićena je i Hadžibajrićeva suradnica, tajnica Općine Stari Grad Alma Destanović.

Pretresi Općine Stari Grad izvode se prema naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu, u suradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužitelja Tužiteljstva KS i Tužiteljstva BiH.

Što je Sky otkrio o mutnim poslovima Hadžibajrića

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo od jutros provode akciju velikih razmjera u kojoj su prvoosumnjičeni načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić te njegov sin Seid, izvijestio je Raport.ba.

Hadžibajrić je uhićen kao i tajnica Općine Alma Destanović.

Oni se sumnjiče za organizirani kriminal i pranje novca, a razotkrila ih je Sky aplikacija.

No, što je to što je sporno odnosno šta se Hadžibajrićima stavlja na teret?

Prema informacijama Raporta, informacije iz Skyja pokazale su da su Hadžibajrići uvezani s određenim kriminalnim grupama.

Hadžibajrić je kao načelnik dao na upravljanje tri parkinga sumnjivim osobama odnosno grupama. Jedan je dat na upravljanje Admiru Arnautoviću Šmrku, a dva izvjesnom Elmedinu Karišiku.

Uvidom u Sky došlo se do informacija da kriminalne grupe peru novac preko parkinga, a u svemu su sudjelovali i Hadžibajrići.

Pored toga, policija je danas pretresla i restoran Dos Hermanos. Prema Raportovim informacijama žena koja se vodi kao vlasnica navodno je sudjelovala u pranju novca i iznošenju novca van države.

OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO