Srijeda, 18 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Slučaj “Splitska ulica” 19. dio – “POŠJE INFO – DNO DNA”

Laste najavljuju proljeće neumorno iz godine u godinu. Dolazak svečane sjednice Općinskog vijeća najavljuje općinski glasnik kojega radim u svojoj tiskari.

Za vas ću izvući najzanimljivije detalje iz ovogodišnjeg Pošja info.

Na prvoj stranici velika slika načelnika uz tekstualnu najavu kako će protiv određenih djelatnika u općini podnijeti kaznene prijave zbog zloupotrebe položaja i ovlasti. Općinske službe (samo im ime kaže) tu su da služe svojim građanima. Javne službe ne smiju otežavati i onako težak život stanovništva, ponajmanje izrugivati se sa njima. Načelnik daje čvrsto obećanje da će stati na kraj kriminalu, nepotizmu, samovolji u javnim institucijama, te navodi kako nije korektno da javne firme: zapošljavaju ljude bez natječaja, isplaćuju plaće bez plaćenih doprinosa, izbjegavaju plaćanje poreza, rade na crno, ignoriraju javne nabavke, ne vraćaju kreditna zaduženja… Zakone svi moramo poštivati, a ipak svakodnevno smo svjedoci kako različite javne firme sa hrvatskim vodstvom dobivaju negativne ocjene revizija. Načelnik poručuje kako je dosta toga da nam političko Sarajevo šalje lažne Hrvate i uništava našu privredu, našu prirodu… Načelnik je poslao prosvjednu notu, stoji na kraju stranice.

Na idućoj stranici imate tekst uz sliku načelnika prilikom obilaska naših sugrađana koji imaju kuće u blizini farme u Osoju. Načelnik je tom prigodom svim mještanima uručio osvježivače zraka za njihove domove.

Stranica dalje načelnik u radnoj posjeti farmi u Osoju gdje pomaže djelatnicima farme pri sanaciji izlivenih otpadnih voda. Taj ekocid prijetio je susjednom Imotskom i njihovom izvoru pitke vode na rijeci Vrljici. Načelnik je svojim rukama i znanjem sve to riješio. Imoćani ne brinite i dalje pijete Pi-Pi!

Par stranica iza, načelnik u posjeti Batinu gdje razgovara sa mještanima o problemima sa njihovom zemljom zbog izgradnje solarne elektrane. Razgovaralo se i o samovolji predsjednika mjesne zajednice, o rekonstrukciji groblja i nepodnošenju godišnjih izvješća o radu.

Dalje u glasniku načelnik općine u razgovoru sa investitorima navedene solarne elektrane. Obećava im pomoć općine u pronalasku nove lokacije za izgradnju elektrane. Načelnik na kraju izjavljuje da je on tu zbog dobrobiti svakog žitelja Općine Posušje. Stranka koju predstavlja želi: blagostanje, mir i zadovoljstvo životom svih građana ove naše nesretne države. Načelnik je poručio kako želimo živjeti u zemlji: „JEDNAKIH, A NE JEDNAKIJIH”!

Stranica tamo neka, načelnik posjetio Štitar koji se nalazi u sklopu Parka prirode Blidinje. Poručio zabrinutim građanima da Park prirode nije naša imovina već zalog naše djece. Neće dozvoliti uništavanje tog prirodnog bisera zbog prljavog kapitala. Načelnik je za svaki slučaj mještanima podijelio ventilatore da se navikavaju na buku ako stranački interesi prevladaju nacionalne.

Glasnik nam donosi još jedan radni posjet načelnika općine u Splitsku ulicu. Na slici vidite načelnika kako pomaže djelatnicima JP EP HZHB prilikom izvlačenja razvodnog ormara koji je „malo više popio“ pa završio u rupi dubokoj par metara. Na istoj stranici nalazi se slika iznosa donacije koju je načelnik nesebično darovao ZNT-u za pomoć u sanaciji nastale štete koju su skrivili izvođači nelegalnih radova uz nadzor njegovih službi i A JE TO djelatnika JP EP HZHB-a. U priloženom tekstu možete pročitati kako načelnik podnosi krivičnu prijavu protiv nelegalnih izvođača radova zbog ugrožavanja sigurnosti stanara i stambenih objekata u Splitskoj ulici. Načelnik daje na znanje da je na njegovu adresu pristigla donacija JP EP HZHB-a kao i DIVNOG faraona za pomoć svojim sugrađanima u nevolji (koji vic).

Svačega lijepoga možete vidjeti u tom novom Pošje info glasniku. Točno suza sama krene kad pročitate u kakvom okruženju živimo…

Na sredini glasnika možete pronaći nabrojane kapitalne investicije općine u proteklom razdoblju. Jedna kolona donacije, druga kolona uložena sredstva. To me sve podsjeća na neki stari tekst na Otpor mediju. Vlast koja svoje kapitalne projekte zasniva na milodarima je vrhunac SPRDAČINE! (priča broj 6.)

Ipak jedno ugodno iznenađenje pronašao sam na samom kraju glasnika. Načelnik će na svečanoj sjednici općinskog vijeća podijeliti zahvalnice i priznanja vijećnicima koji su za 4 godine mandata uspjeli izjaviti samo „nazočan“. (Da su školarci u pitanju digli bi ruku barem iz fizioloških potreba i rekli: „Druže predsjedniče piški mi se“).

P.S. To je iznenađenje.

Mora se priznati da je načelnik napredovao proteklih godina, postao je pravi Influencer. Da sam njegov savjetnik predložio bi mu da iduće godine napravi album sa sličicama „Načelnik u različitim prigodama“. Mogao bi otići kod lokalnih fotografa te izraditi svoje fotografije koje će dijeliti građanima. Načelnikova politika i vođenje općine svodi se samo na jedan stih: „Nu me, nu me i nu moje glave…“.

Predlažem da ovogodišnju svečanu sjednicu općinskog vijeća završite sa jednom pjesmom od Balaševića: „Dno Dna“! Organizatori ostalih svečanih događanja u našoj Županiji mogu se voditi našim putem pa bi nam „Dno Dna“ mogla postati i službena himna, a kako BiH još nema usuglašen tekstualni dio himne…

S poštovanjem Dino Tolić

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.