Apel građanima Širokog Brijega: Vi sa nelegalnim priključcima smanjite potrošnju vode, kako bi imali i oni legalni!

PRO Oglas

J.P. ”Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Široki Brijeg uputilo je priopćenje javnosti koje prenosimo u cijelosti.

Ove godine ranije nego je običajno, počele su velike vrućine i suše koje su uvjetovale povećanu potrošnje vode čime je narušena redovna i kontinuirana opskrba pitkom vodom.

Smatramo da i povećanom potrošnjom svi potrošači priključeni na vodoopskrbni sustav Široki Brijeg, uz kontroliranu i savjesnu potrošnju mogu imati dovoljne količine vode.

Međutim, dio naših sumještana – potrošača koji u životu nisu imali iskustvo ne imati vodu, u ovakvim ekstremnim vremenskim uvjetima nesavjesno troše enormne količine vode za zalijevanje okućnica i vrtova. Poznato je da uz relativno staru vodovodnu mrežu i postojanje gubitaka, jedan dio potrošača se nelegalno priključio na sustav i nekontrolirano troši vodu.

Zbog svega navedenog pojedine (visoke) zone vodoopskrbnog sustava Široki Brijeg u ljetnim mjesecima imaju i imat će probleme u vodoopskrbi. To se odnosi na zone: Pribinović – Brig, Gornji Oklaji prema Dobrkovićima, Mokro – Podjela, visoke gradske zone i Dužice koje se opskrbljuju s vodovoda Grude.

Zato molimo sve potrošače da vodu troše racionalno i da svojim savjesnim odnosom ne ugrožavaju vodoopskrbni sustav. Ovim putem pozivamo sve potrošače da nam jave za sve moguće gubitke na vodovodnoj mreži, kao i nekontrolirano trošenje vode. U protivnom JP Vodovod i kanalizacija će biti primoran da zbog prevelikog opterećenja vrši redukciju isporuke vode prema pojedinim zonama, navedeno je u priopćenju.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO