BREAKING NEWS: Novi diplomatski skandal Galit Peleg i Gross Kabiri

PRO Oglas

Je li predavanje izraelskih doktora u SKB Mostar paravan za dolazak nove medicinske opreme iz Izraela u ovu instituciju?

Je li su suberzivne aktivnosti, diplomatski skandal, te udar na Ustav jedne države, ako druga država u toj prvoj državi preko svojeg državljanina otvara i registrira lažne organizacije, institucije te ih se predstavlja kao institucije te druge države?

Je li je politički skandal i ustavni udar ako najveći diplomati te druge države koriste lažne, nelegalne, „FAKE“ institucije u toj prvoj državi za promocije političkih događaja, gospodarskih događaja, raznih evenata?

Je li normalno ili je diplomatski skandal da se jedna veleposlanica strane države upušta bez znanja visoke domaće diplomacije da preko lažnih institucija koje predstavlja kao institucije svoje države u toj prvoj državi, organizira predavanja i forume i prezentacije – u ovom slučaju medicinske opreme nekoj lokalnoj bolnici, s konačnim ciljem da se možda ta oprema i proda toj bolnici?

Je li ovaj event o kojem pišemo svojstven da ga sprovode veleposlanici, jer sve ovo izgleda kao privatna poduzetnička akcija, s ciljem ostvarivanja osobnog profita?

Je li u ovom slučaju diplomacija zlouporabljena te iskorištena za osobnu korist?

Sve je ovo istina i sve se ovo dogodilo dana 20.02.2024. g , gdje je nerezidentna veleposlanica države Izrael u BiH, nj. ekselencija Galit Peleg skupa sa udruženjem građana (koje se predstavlja kao Gospodarska komora države Izrael), te pod patronatom Amir Gross Kabirija, organizirala dolazak privatne medicinske firme i doktora u SKB Mostar.

Da besramnost Gross Kabirija, te Galit Peleg bude još veća, ovaj dvojac, onako gordo, prkosno i besramno, napišu objavu za medije što na žalost mnogi mediji i prenesu, a prva rečenica te objave glasi:

„Na inicijativu Njene Ekscelencije, Veleposlanice Države Izrael u BiH Galit Peleg, uz suradnju Gospodarske komore Države Izrael u BiH, dolazak vodeće skupine izraelskih liječnika u Bosnu i Hercegovinu predstavlja ključni iskorak u suradnji između dvije države usmjerene na poticanje tehnološkog napretka u medicini.“

Ovdje je ključno isticanje Gospodarske komore države Izrael, koju idalje Galit Peleg i Kabiri koriste kao paravan za razne događaje, evente, susrete, te politička i gospodarska djelovanja.

Ovdje je jasno prikazano da je Galit Peleg na njenu inicijativu u suradnji sa lažnom komorom države Izrael, (čitaj sa Amirom Kabirijem), zlouporabila svoj diplomatski status i položaj te je dovela u SKB Mostar privatnu firmu koja je osnovana prije nepune dvije godine… Pozadina svega je promocija medicinskog uređaja “ALMA” aparata kao inovativno rješenje za liječenje postporođajnog krvarenja.

E sada, postoji li igdje na svijetu i jedna Bolnica koja bi bila zainteresirana za kupovinu ikakvih medicinskih uređaja od firme iz inozemstva nepoznatog boniteta, nepoznate prisutnosti u medicinskom svijetu, a riječ je o firmi koja je osnovana prije nepune dvije godine.

Sve to pada u drugi plan, ako iza promocije svega toga stoji „Big event“ kojeg organizira veleposlanik te države iz koje dolaze ti doktori i ta firma, sve to ima drugačiju boju ako iza toga stoji i organizacija Gospodarske komore te države, a svjesno s zatvore oči i ne priča se da ta gospodarska komora ne postoji – nema je.

Sve to baca sumnju da SKB Mostar, vrlo lako može postati pokusni kunić, tj poligon ili žrtva plagijatora koji stoje iza ovog eventa, s konačnim ciljem da možebitno SKB Mostar naruči medicinsku opremu, na način kako su Peleg i Kabiri zamislili.

Napominjemo, kako je dokazano, prikazano, objavljeno da je Amir Gross Kabiri počinio kaznena djela skupa sa bivšim veleposlanikom Izraela, Noah Gal Gendlerom, te kasnije sa Galit Peleg, jer je osnovao običnu udrugu građana, ali joj je dao naziv Gospodarska komora. To udruženje je privatna prevara ovog dvojca ili trojca koje koriste za promociju svog ugleda, utjecaja, snage, moći, te u konačnici s ciljem ostvarivanja i profita.

Stoga nas začuđuje domoljublje, patriotizam, pogotovo hrvatskih, bošnjačkih medija i portala, koji bez ikakvih upita objavljuju ove događaje koje im plasiraju Peleg i Kabiri, a svi znaju samo se prave ludi, da ovaj dvojac su „FAKE“ kao što je i „FAKE“ lažna gospodarska komora države Izrael, ali sve one- borce za Dayton, pa i borce za građansku državu izgleda nije briga, mada znaju da je ovaj dvojac danas najveći sistemski rizik za državu. Na žalost „Mi“ smo takvi nekada znamo i „okupatore“ dočekivati sa cvijećem i pljeskom. To se upravo i događa.

Pored evenata u Galeriji The HUB koje je Kabiri organizirao u veljači za djecu i odrasle (škola crtanja), koja se plaćala 30 KM i 800 KM, pa sada promocija medicinske opreme u SKB Mostar, izgleda da Kabiriju ne cvjetaju baš ruže. Inovativan je u osmišljavanju brojnih malih profitnih projekata, mada stanje i situaciju u svome prisvojenom Aluminiju krije kao zmija noge.

Profit koji je Kabiri ostvario u Aluminiju, tj svojoj Aluminij industries kompaniji u 2021 i 2022. g cca 85 milijuna KM, skoro pa sve je izvukao ili potrošio. 2023. godina za Kabirija je bila godina gubitaka. Proizvodnja više nije radila već što je radila. Nije ostvario ništa što je najavljivao, a 2024. g mu je krenula nizbrdo, jer proizvodnje praktički i nema. E sada poznavajući Kabirija, on ne prihvaća stanje bankrota, već se tješi i vjeruje u čuda. Tako gospodarstvenik godine po priznanju Večernjakovog pečata, izvoznik godine, brzo ode u povijest, te kada budu javno objavljene bilance za 2023. g zasigurno će se brojni samozvani stručnjaci naći da popuju i analiziraju efekt Kabiri – kako to da firma sa 85 milijuna KM dobiti kroz dvije godine i cca 1,5 milijardi KM prihoda za dvije godine odjednom ode u nelikvidnost, gubitke – po zakonu trebao već proglasiti stečaj. Svi ti analitičari će pametovati, ali neće biti ni blizu istine koja je dovela Kabirija u ovakvo stanje.

FOTO: Vecernji.ba

Jedino Kabiri zna svoje stanje, te uz pomoć prijateljice sa njegovog pay checka Peleg , strategija se mijenja, jedina poluga koju imaju i mogu koristiti za obmane, prevare, i sl., je idalje lažna Gospodarska komora na koju padaju idalje mediji, doktori, a možda još uvijek i neki političari.

Ovo da nije žalosno, bilo bi smješno te u sferi vica. Ali na žalost stvarnost je. Postavljamo pitanje Vladi F BIH, Premijeru, Tužiteljstvu, SIPA-i, OSA-i te, Predsjedništvu – zašto šutite, ne reagirate.

Ovo je diplomatski skandal i podrivanje Ustava i ustroja države od strane diplomatske strane države.

Druga stvar jeste, ako svi naši državotvorci koji se kunu, busaju u prsa da brane državu, na ovo gledaju na benigan a ne maligan način, onda oprostite što išta Mi pišemo, upozoravamo, analiziramo – neka nam bude još sindroma Kabiri, ako nam državotvorci idalje žele šutjeti. Što oni više šute mi ćemo više pisati.

Možda bi i „Mi – Portal OTPOR.Media“ koji izgleda jedini branimo ovu državu bili zadovoljni, te bi očekivali da će se nekakva reakcija i dogoditi od strane države ili institucije, ali na žalost nemamo se čemu nadati, jer je naš najveći borac za ustavotvornost cijenjeni Ministar unutrašnjih poslova gosp Ramo Isak, odsutan, nije u državi – na forumu je u Istambulu sa Benjaminom Karić. Pa, na žalost pretpostavljamo da drugi nitko neće ni reagirati.

Svim svojim “djelovanjem i aktivnostima” do sada, tim Amir G Kabiri i nj.e Galit Peleg više nemaju “prolaza” skoro u cijeloj BiH, osim u svom malom montažnom “IZRAELSKOM OTOKU” zemljopisne širine i dužine Mostar lokacija MEPAS MALI – šoping centar u čijem sklopu je i hotel.

Tako je prije par dana došlo do posjete, i to na inicijativu arogantne i bezobrazne veleposlanice Države Izrael u BiH Galit Peleg, uz suradnju L A Ž N E Gospodarske komore Države Izrael u BiH na čelu s predsjednikom kojem je potrebna STRUČNA POMOĆ, skupine izraelskih liječnika, nakon čega je održano predavanje na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i na kraju svega je uslijedila i zajednička večera medicinskih timova, iz Izraela i Mostara na čelu s prof. dr. Tomić Vajdana, Dekanica Fakulteta zdravstvenih studija (FZS), predsjednica UDRUGE/UDRUŽENJA ZA PERINATALNU MEDICINU U BIH i VODITELJICA PROJEKTA, kojeg i kada ne zna se / sa svojim koordinatorima.

Jedan od sponzora na zadnjem Kongresu u organizaciji ovog udruženja u lipnju 2023.g., je bila Država Izrael i MTA, onaj imaginarni GROUP iz Izraela, a govornik i jučerašnji gost prof. dr. Michael Stark.

Analizirajući “izraelsku” delegaciju stručnjaka koje je dovela nj.e Peleg radi se o osobama medicinske struke koje su u Izraelu u 2022.g godini osnovali svoju malu kompaniju do 10 zaposlenih i koji rade na razvoju medicinskog uređaja “ALMA” aparata kao inovativno rješenje za liječenje postporođajnog krvarenja (PPH), koje je stanje opasno po život.

U registraciji MTA Group d.o. Mostar kojeg je Amir G. Kabiri direktor upisana je osnovna djelatnost je trgovina medicinskim sredstvima. Stoga ništa ovo nije slučajno.

SVE U SVEMU, POSEBNO GRAĐANKE MOSTARA, BUDUĆE MAJKE SAVJET VAM JE VODITE RAČUNA DA SE VAŠE ZDRAVLJE NE PREPUŠTA U RUKE AMBASADORIMA, PREDSJEDNICIMA UDRUŽENJA GRAĐANA I NE TAKO DAVNO OSNOVANIM FIRMAMA I NJIHOVIM INOVACIJAMA.

Svima na volju je da donesete zaključke, da razmislite je li riječ o čistom profitu pojedinaca, ili je riječ o kliničkim ispitivanjima ili o “stvarnoj” brizi za zdravlje ili nečemu četvrtom!

Obzirom da Kabiri i njegova Peleg stoje iza svega ovoga, blaga preporuka je – zaobići ih u širokom luku.

Istraživački tim portala OTPOR.Media

Na facebook stranici BH BOT-a, stoji detaljna analiza ovog događaja, pa blago preporučamo da se upoznate:

https://www.facebook.com/100025628071831/videos/261917886858902?locale=hr_HR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO