Executive Brunch u Posušju: „ESG tranzicija“ – Šta je ugljični otisak proizvoda i zašto je on važan?

PRO Oglas

Kao nastavak ideje i nastojanja BUM-a da širi mrežu u cijeloj BiH i promovira pozitivne poslovne projekte i priče, Biznis unija menadžera je nastavila serijal Executive evenata s ciljem spajanja praktičnih i iskoristivih znanja sa predstavnicima realnog sektora. Prva stanica u 2024. godini bilo je Posušje.

BUM je na svom eventu okupio direktore i menadžere vodećih kompanija u zapadnoj Hercegovini koji su fokusirani na poticanje održivih praksi i odgovornih poslovnih strategija, pomno diskutirali o principima ESG-a i njegovoj važnosti u pokretanju ekonomskog rasta uz istovremeno osiguravanje društvenog i ekološkog blagostanja.

Šta je CBAM i kako će to uticati na izvoz Bosne i Hercegovine su samo neka od pitanja koja su se nametala tijekom predavanja.

Predavanje s naslovom „ESG tranzicija“ je održao Sandro Zovko, istaknuti profesionalac u ovoj oblasti. Sandro je diplomirani inženjer elektrotehnike kao i MBA IEDC, te direktor kompanije ZGI d.o.o. Sa opsežnom ekspertizom u savjetovanju o energetskoj efikasnosti i zaštiti okoliša, on donosi bogato znanje stečeno tijekom godina nadgledanja kapitalnih projekata u Bosni i Hercegovini.

Domaćini skupa u Posušju bile su kompanije KTM BRINA d.o.o. i Binvest d.o.o, navodi se u priopćenju BUM-a.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO