Formiran predmet protiv ministra Rame Isaka – Opet se nas “Ramzes” nasilnički ponašao!

PRO Oglas

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak ponovo ima problem sa zakonom. Predmet je još jedne istrage i to ponovo za nasilničko ponašanje. U pitanju je napad na jednu osobu u Zenici (identitet poznat redakciji) koja je prethodno imala manji sukob sa njegovim sinom Rusmirom, da bi potom došao ministar da „ureduje“. Slučaj datira od 13.listopada 2023., piše Zurnal.info.

Žurnal je pitao Tužiteljstvo ZDŽ u kojem je statusu istraga protiv Rame Isaka, prijavljenog za nasilničko ponašanje prema jednoj osobi na lokalitetu Crkvice – Zenica, odnosno da li je donešena tužiteljska odluka po ovoj prijavi?

„Uvidom u evidencije Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije utvrđeno je da je u ovom Tužiteljstvu, vezano za navodno nasilničko ponašanje prema jednoj osobi na lokalitetu Crkvice-Zenica, formiran predmet. Predmet je u radu“, odgovaraju iz Tužiteljstva ZDŽ.

Ozbiljni izvori iz Tužiteljstva ZDŽ i policije uvjeravaju da postoji video snimak nasrtaja Rame Isaka na tu osobu, što svemu daje dodatnu težinu. Unatoč tome, Isak negira tako nešto.

„Ni s kim ja nisam imao nikakve konflikte… Protiv mene nije mogao nikada ništa poduzeti jer ja nisam ništa uradio… Bio je jedan incident, jedan dečko je malo izvrijeđao u mene sina, istrgao mu telefon. Policija je došla, protiv tog momka je pokrenut postupak..“, izjavio je nedavno ministar Isak za portal Klix.ba.

Ramo Isak je rekao da je sin povukao prijavu „na sudu“, iako slučaj nije ni mogao doći do suda prije eventualne optužnice. U Tužiteljstvu ZDŽ su prema našim izvorima samo sve razdvojili na dva predmeta, protiv te osobe glede sukoba sa Rusmirom Isakom i drugi, koji se odnosi na ministrov fizički napad.

Da ima spornih detalja događanja govori i podatak da su pod internom istragom i dva policajca koja su po svemu sudeći loše odradili svoj posao, znajući utjecaj Rame Isaka. Tim povodom Žurnal je pitao Upravu policije MUP-a ZDŽ da li postoji postupak protiv policijskih službenika zbog sumnje da nisu postupili sukladno propisima tijekom evidentiranja nasilničkog ponašanja osobe Ramo Isak prema jednoj osobi, dana 13. 10. 2023. na području Crkvica-Zenica.

“U vezi događaja koji se spominje u vašem aktu, obavještavamo vas da se protiv dva policijska službenika Policijske stanice Crkvice vodi interni postupak u cilju provjere zakonitosti njihovog postupanja u konkretnom slučaju. U zavisnosti od ishoda internog postupka ovisiti će eventualno daljnje postupanje nadležne službe”, odgovorili su iz UP MUP-a ZDŽ.

Sličan slučaj sadašnji federalni ministar unutrašnjih poslova imao je siječnju 2012. godine za koji je 2013. presudom Općinskog suda u Zenici prvostupanjski osuđen na šest mjeseci zatvorske kazne, uvjetno na godinu dana.

Tri godine ranije, osuđen je zbog prijetnji novinaru uvjetno na dva mjeseca zatvora. Prva presuda je brisana u kolovozu 2016., a druga u rujnu 2019. godine.

Jedna optužnica za ugrožavanje sigurnosti je 2016. godine odbačena zbog zastare.

Zurnal.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO