Frka među čelnicima Ljubuškog: Naređeno uklanjanje milijunskog kružnog toka!

PRO Oglas

Federalna uprava za inspekcijske poslove donijela je rješenje broj: UPI-10-19-2-00732/2021-1002-2-P od 03.03.2021. godine s upravnom mjerom rušenja bespravno izgrađenog rotora na magistralnoj cesti M-6 na zapadnom ulazu u grad Ljubuški.

Zbog činjenice kako su JP Ceste Federacije BiH gradile cestovni objekt bez bilo kakvih odobrenja i potrebnih dozvola to je jedini zakonski korak kojeg je na raspolaganju imala Federalna uprava za inspekcijeske poslove.

Rješenje je dostavljeno JP Ceste F BiH, koje ima 8 dana za upućivanje žalbe na dostavljeno rješenje.

Izgrađeni objekt i pristupne ceste čekaju još jedan nadzor federalne inspekcije glede sigurnosti prometa koje ugrožavaju nepropisno postavljeni prometni znakoni, signalizacija i javna rasvjeta od strane grada Ljubuškog, također bez bilo kakvih dozvola za građenje.

Zbog činjenice kako se nisu obazirali na zakonitost izgradnje Tužiteljstvo kantona Sarajevo je proširilo istražni postupak na sadašnjeg gradonačelnika Vedrana Markotića, te bivšeg gradonačelnika Nevenka Barbarića, kao i službenike Damira Kozinu i Franju Živkovića.

Postoje utemeljene sumnje kako su provedene nezakonite javne nabavke pri izgradnji rotora, čime je oštećen proračun grada Ljubuškog i to neposredno pred izbore za Hrvatski sabor u lipnju i srpnju prošle godine. Zbog nezakonitih javnih nabavki i njihovog skrivanja pod istragom je više osoba.

Izgradnja rotora, osim što je potpuno nezakonita, je i nepropisna. Rotor nije izgrađen prema pravilnicima i smjernicama za gradnju, projekt ne zadovoljava tehničke propise, pa će u sljedećem razdoblju, vjerojatno, doživjeti potpunu rekonstrukciju u kojoj će se izgubiti dodatnih cca 500.000 KM.

Ljubuski.net

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO