Osumnjičeni u slučaju “Respiratori” naredili županijama da uvedu restriktivnije mjere

PRO Oglas

Federalna vlada usvojila je informaciju o epidemiološkoj situaciji covid-19 u Federaciji BiH na dan 8. ožujka 2021. godine, te usvojila predložene naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva je naređeno uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Naredbe i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od 14 dana računajući od 12. 3. 2021. godine, kao dana početka njihove primjene.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zadužen je da, prije isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju covid-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

Ovaj stožer je zadužen i da današnje zaključke s prilozima dostavi kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s područja županije putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, kliničkim centrima u Federaciji BiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove, te županijskim upravama policije.

Sukladno zaključku od 8. 1. ove godine, Vlada FBiH će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i mjerama donesenim danas s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Inače, u informaciji je navedeno da na razini FBiH sedmodnevna incidencija iznosi 151 slučaj na 100.000 stanovnika, a najveća je u Sarajevskoj (474,2), Hercegovačko-neretvanskoj (176,06) i Bosansko-podrinjsko županiji (130,2).

Do 8. 3. 2021. godine Federalnom zavodu za javno zdravstvo prijavljeno je 2.819 smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

OTPOR.Media

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO