Glavni tajnik DP-a o problemima kojima će glavobolju Plenkoviću zadatu

PRO Oglas

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro gostovao je na RTL-u, gdje je rekao da DP-u “ne smeta srpska nacionalna manjina, nego SDSS kao stranka”.

“Domovinski pokret je komunicirao od samog početka i kampanje, i prije toga, i apelirao HDZ-u što radi SDSS tako da je to jedna od ključnih točaka da SDSS u vladajućoj strukturi ne postoji.

“Mi ne možemo zabraniti nikome da bude za ili protiv. Ono što se tiče DP-a – SDSS ne treba niti će trebati.”

“Nama ne smeta srpska nacionalna manjina, i mi smo na svojim listama imali pripadnike srpske nacionalne manjine tako da u ovom slučaju nemojmo govoriti o srpskoj nacionalnoj manjini ili bilo kojoj drugoj.”

“Zna se odakle je nastao, tko je predsjednik glavnog odbora, tko su ti ljudi bili 90-ih godina…”

“Sutra je prvo predsjedništvo DP-a sa saborskim novoizabranim zastupnicima gdje ćemo donijeti okvir, potvrditi pregovarački tim koji je u sastavu Penave, Radića, Barna i moja malenkost i onda ćemo razgovarati sa svima. Nismo se mi vjenčali za HDZ i da krene ‘dok nas smrt ne rastavi’, otvorene su obadvije opcije.”

“Mi nismo trgovci, niti ćemo prodati svoj interes niti je to istina. Nije uopće bilo takvih razgovora niti se razgovarao formalno s bilo kime.”

“Nama je ključni hrvatski nacionalni interes. O ministarstvu ne želimo razgovarati. Naše politike su da riješimo problem demografskog sloma, pokušavamo vratiti mlade iseljene ljude koji su otišli iz Hrvatske.”

“Nismo mi nikad to inzistirali. Mi ćemo inzistirati na boljoj i većoj opremljenosti hrvatske policije.”

“Ne razgovaramo o tome ništa, nismo uopće o stanju o tome pričati.”

“Ja sam razgovarao s njim, koliko imam informaciju, on je ključni čovjek za pregovore, koji je imenovan od predsjednika HDZ-a, razgovarali smo neformalno.”

“Prije svega mi se bavimo politikom, nemamo mi tu kome što vjerovati. Anušiću vjerujem osobno jer smo dugogodišnji prijatelji i mislim da je on najbolji potez da se uključi u pregovore i dobio je najviše glasova. Prije bi s Anušićem, nego s Plenkovićem, ali Plenković je predsjednik HDZ-a, njegova je zadnja.”

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO