Kriminalac i šuplje laprdalo Ramo Isak se pita zašto policija u Sarajevu ne radi svoj posao!

PRO Oglas

Govoreći o posljednjim slučajevima ubojstava i huliganstva u našoj državi, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak u emisiji Odgovorite ljudima Federalne TV istakao je da je određeni sistem države zakazao.

“Moramo biti iskreni. Određeni instrumenti u ovoj državi ne rade svoj posao kako treba. Oni koji rade uvijek imaju problema, a oni koji ne rade, vade se na nadležnosti”, kazao je on.

Isak dalje navodi da se ‘u većini TV emisija pojavljuju kvazi stručnjaci koji pričaju o njegovim nadležnostima’.

“Njima ne odgovara to što smo mi uradili u Federalnoj upravi policije, digli smo sve na noge. Određeni broj službenika smo sklonili s određenih pozicija. Zato što se događalo to što se događalo u određenim županijama u FUP-u određeni predmeti se nisu završavali. Tužiteljstvo su u jednom trenutku izgubila povjerenje u FUP i federalno ministarstvo. Gledao sam da vratimo povjerenje kako tužiteljstva, tako i građana. Vidite sad da je svaka akcija iz naše nadležnosti u potpunosti uspjela”, tvrdi Isak.

Kada je riječ o suradnji s MUP-om KS-a, u kontekstu posljednjih događanja, kaže da je razgovarao s premijerom Vlade FBiH i da su procijenili da trebaju održati sastanak sa resornim ministrom i komesarom sarajevske policije.

“Da nas informiraju što se događa, zašto se ne može odgovoriti izazovima. Ako lice koje ima 15.000 KM kazni vozi vozilo i nije zaustavljeno u Sarajevu, onda se postavlja pitanje zašto. Treba poduzeti neke mjere, i treba utvrditi tko je još odgovoran. Ovdje postoji malo veća odgovornost”, objasnio je Isak.

Naglasio je da je ‘na neki i iznenađen i razočaran stvarima koje se događaju – ipak je Sarajevo glavni grad’.

“Sarajevo, mimo županijske policije, ima i FUP koji u svakom trenutku može pružiti bilo kakvu asistenciju i pomoć. Ako nisu u mogućnosti da odgovore zadacima, neka traže pomoć, mi smo spremni. Ovakve stvari se ne smiju događati u glavnom gradu BiH”, kategoričan je on.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO