SAMO KOD NAS!!! Kriminalni ministar F MUP-a, Ramo Isak, imao službeni sastanak sa vlastitim sinom!

PRO Oglas

Višestruko presuđivani i osuđivani narko ministar unutarnjih poslova F BiH, Ramo Isak zv. Ramzes, održao je službeni sastanak sa vlastitim sinom Rusmirom Isakom, direktorom KPZ Zenica.

“Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se sa Ademom Demirovićem, direktorom Kazneno-popravnog zavoda Bihać i Rusmirom Isakom, direktorom Kazneno-popravnog zavoda Zenica”, objavljeno je na Facebook profilu ministra policije entiteta F BiH.

Navodi se da su tijekom sastanka “razgovarali o jačanju suradnje između Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Kazneno-popravnih zavoda, kao i o sigurnosnoj situaciji u Federaciji BiH”.

“Fokus razgovora bio je na važnosti prevencije krivičnih djela i borbi protiv svih oblika kriminala. Direktori Kazneno – popravnih zavoda upoznali su ministra Ramu Isaka sa situacijom u Kazneno – popravnim zavodima Bihać i Zenica te projektima koji će se u narednom periodu realizirati s ciljem unapređenja situacije u ovim institucijama”, stoji u objavi.

Presudnim glasom Arnela Isaka, zastupnika u Parlamentu entiteta F BiH, njegov otac Ramo Isak izabran je za ministra policije, kada je izabrana i Federalna vlada.

Kasnije je Arnel trebao biti izabran za dopredsjedavajućeg Prestavničkog doma entiteta F BiH, ali su – nakon burnih reakcija javnosti – od toga ipak (barem na neko vrijeme) odustali.

Umjesto toga, Rusmir Isak postavljen je za direktora KPZ Zenica…

Ramo Isak višestruki povratnik u krivičnim djelima dobro je poznat pravosuđu i policiji Zeničko – dobojske županije iz Zenice, a 2000. godine je otpušten iz policije Zeničko – dobojske županije.

Interesantno je da je federalni ministar policije osuđivan dva puta – zbog nasilništva i prijetnji.

On je 2011. godine pravosnažno osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno zbog prijetnji novinaru.

Jedna od scena kakvim se pune stupci crne kronike dogodila se prije skoro desetljeća u centru Zenice.

– “Mercedes” se zaustavio jer je semafor pokazivao crveno svjetlo, a put mu je popriječio terenac “Toyota” iz kojeg je izašao Ramo Isak. Ohrabrivalo ga je to što nije bio sam. Prišao je “Mercedesu”, psujući majku vozaču. “Šta mi diraš dijete!?”, vikao je i kroz otvoren prozor počeo ga udarati pištoljem u glavu, pokušavajući ga izvući iz vozila. Vozač se čvrsto držao za volan dok je suvozač pobjegao. Zvuk policijske sirene je prekinuo jurnjavu. Napadač iz džipa je uhićen – pisao je CIN.

Općinski sud u Zenici je u prosincu 2013. godine zbog nasilništva osudio je Isaka na uvjetnu polugodišnju zatvorsku kaznu koja nije izvršena jer u roku od godinu dana nije počinio novo krivično djelo.

Početkom 2000-ih Isak je dobio otkaz u policiji ZDK gdje je radio kao policajac.

Nađite mi državu u kojoj je pravosnažno višestruko osuđivana osoba i ministar policije i koji je bio otpušten iz MUP-a ZE-DO županije, koji prijateljuje sa ubojicama, a poslije postao ministar policije F MUP-a!?

– Isak Ramo je decertificiran iz razloga jer je pred Općinom, tadašnje Općine, a sada Grada Zenice, ispalio tri metka u zrak na svadbi svog velikog prijatelja i kuma jednog od njegovih sinova – rekao je, dodavši da jedino žali zbog toga što je pištolj bio službeni.

– Da sam opet na toj svadbi i da imam 15 (metaka, op. a.), ja bih ispalio svih 15 – rekao je Isak u razgovoru sa novinarima -a.

Prema presudama Općinskog suda u Zenici, novoizabrani ministar unutarnjih poslova u Vladi F BiH Ramo Isak od strane Županijskog tužiteljstva Zeničko – dobojske županije iz Zenice, tri je puta optužen, od toga dva puta pravomoćno osuđen, dok je treća optužnica odbijena zbog zastare.

1.) Godine 2011., Ramo Isak pravomoćno je osuđen, zbog izvršenog kaznenog djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. KZ F BiH, jer je prijetio novinaru;

2.) Godine 2014., Ramo Isak, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 6 mjeseci uvjetno, zbog izvršenog kaznenog djela Nasilničko ponašanje, kada je žrtvu više puta udario u glavu pištoljem, psujući mu majku;

3.) Godine 2016., Ramo Isak, je ponovno optužen za Nasilničko ponašanje, ali je optužba odbijena zbog zastare, a prema ovoj optužnici on je sa trojicom naoružanih muškaraca prijetio govoreći žrtvi: „Pucaj, pucaj, ubij ga“, nakon čega su svi – po njegovim uputama repetirali pištolje i uperili ih u žrtvu;

Imajući u vidu, da je federalni ministar MUP-a F BiH, Ramo Isak, višestruki povratnik u krivičnim djelima, da je svojim nezakonitostima i ponašanjem sam ugrožavao građane Federacije BiH, u svakoj europskoj državi, to bi ga činilo nepodobnim, da obnaša bilo koju javnu funkciju s obzirom na osuđivanost.

Nađite mi državu, u kojoj je višestruko pravosnažno osuđivana i presuđivana ličnost, i koja se druži sa pripadnicima kriminalnog miljea i ubojicama, kao Ramo Isak i ministar policije!

Podlupom.ba

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk