Ne samo u BiH, Gross Kabiri LAŽE i u Berlinu, LAŽE u Europi

PRO Oglas

te smo dužni ponovno prenijeti prve dvije rečenice sa kojima smo započeli taj članak:

1.VELIKI ISKORAK GRADA MOSTARA U PONOR I NEPOPRAVLJIVU ŠTETU – ODIGRAT ĆE SE U BERLINU 14.02.2024. g, KADA MOSTAR, BOSNU I HERCEGOVINU, TJ NACIONALNU MANJINU ŽIDOVSKOG NARODA U BIH, NA SAMITTU PREDSTAVLJA STRANAC, NOMAD, IZBJEGLICA IZ SVOJE DRŽAVE, GLAVOM I BRADOM: AMIR GROSS KABIRI.

2.Nebrojeno puta smo pisali i dokazali, te opetovano dokazujemo da je svijet u kojem Amir Gross Kabiri živi, funkcionira i u kojem se najbolje snalazi je svijet- obmane, prevare, laži, manipulacije, lažnog predstavljanja. Jednom riječju: sofisticirano plagijatorstvo!!

Na samom početku tog članka, ključne rečenice koje opisuju Gross Kabirija su: obmana, prevara, laž, manipulacija, lažno predstavljanje.

Zaista teške kvalifikacije, ali smo znali da smo u pravu. Jesmo li proroci? – NISMO

Jesmo li baba Vanga? – NISMO, ali se po tko zna koji put ispostavilo da smo u pravu, te na najavljenoj Konferenciji, Summitu u Berlinu održanoj 14.02.2024. g. gdje je jedan od panelista bio i gosp Amir Gross Kabiri u ne tako dugom izlaganju cca 2,5 min, gosp Gross Kabiri nije mogao pobjeći od sebe, od svoga „ja“, te je u središtu Europe, Berlinu u svom kratkom govoru slagao, obmanuo svekoliku europsku i izraelsku javnost.

Pored brojnih pozicija u BiH i Svijetu,  kojima se Kabiri sam okitio, a od kojih su neke pozicije laži i obmane kao što su Gospodarska komora države Izrael, te osnivač i vlasnik Aluminija, odavno smo prepoznali da samonametnuta moć i vlast Kabirija, te neutaživa želja za priznanjem i vladanjem tek tako neće prestati i nestati, iako po businessu koji vodi u Mostaru trebao bi biti u stečaju, a po pravnim poslovima koje mu definiraju taj business, brojne neregularnosti, nezakonitosti, koje je osnovano sumnjamo počinio: na kupovini anoda od Aluminija oštetio Aluminij za 4,78 mil KM, prisvojio intelektualno vlasništvo Aluminija, Panama slučaj sa vlasništvom, namješten najam Galerije, itd.. o čemu smo pisali, da smo iole pravna država, Kabiri je već trebao sjediti u Vojkovićima, a ne po Berlinu i ostalim EU destinacijama uvjeravati sebe i javnost da on posjeduje tvornicu – što je ništa drugo nego patološka laž.

President u ChamberofCommerceofthe State ofIsraelin Bosnia and Herzegovina

President u The JewishCummunity Mostar

Founder, Director, CEO u The Hubof Fine Arts

Vice President u HŠK Zrinjski Mostar

CEO &Founder u Aluminij

Member at theBoardof PatronsoftheConferenceof European Rabbis,

President u HermitageMuseumFoundationIsrael

President u MTA Foundation

Prošlo radno mjesto: Publisher u The Art NewspaperIsrael

Sa ovoliko zvanja šta ima, čime se bavi, gdje je sve prisutan i što posjeduje, nije se mogao ni pohvaliti niti Jason Bourne u filmu Bournov identitet, koji je imao na žalost ne brojne titule, ali brojne putovnice „DA“

Nema sličnosti između ove dvojice jer je Jason Bourne bježao i krio svoj identitet, mogao je mijenjati imena i putovnice kao čarape, međutim, u moru samododjeljenih funkcija i pozicija Kabiri bira onu u skladu sa prilikom. Tako je u Berlin ponio svoju titulu i identitet- Predsjednik židovske zajednice Grada Mostara – a strani državljanin, koji ne može slobodno hodati Mostarom bez 10 naoružanih tjelohranitelja. „Svašta“.

U svijetu manipulatora ovakvo prerušavanje se zove: „Efekt kameleona“

Pitamo se da li je sada svjestan posljedica Zoran Botić, bivši predsjednik židovske zajednice Mostar, kada je tu titulu prodao Kabiriju.

Vratimo se na sam Summit i govor Kabirija!

Na početku videa voditeljica nabraja da žive muslimani, pravoslavci i katolici u Bosni i onda, na kraju kaže: jako mala skupina Židova koja je puno odana BiH, uvijek su bili odani čak i tijeku rata. Ja ovo znam jer sam Bosanka. I onda se obraća Kabiriju pitanjem: Ti si predsjednik židovske zajednice u Mostaru,  što si ti sve doživio u u svakodnevnom životu od 7. listopada živeći među većinski muslimanima.


Bio sam svjedok vrlo zabrinjavajuće selekcije Bosanaca između Židova, između Židova koji su cionisti i Izraelaca. To nije učinila samo javnost. Političari su to javno učinili. I bio sam prilično glasan u svom protivljenju ovakvoj vrsti narativa jer je opasan. Vlasnik sam vrlo velike tvornice aluminija u Mostaru. Ja sam odgovoran za vrlo veliki dio ekonomije zemlje. Imam pravo kao Židov, cionist i Izraelac reći svoje mišljenje. I dok sam bio glasan, reakcija s druge strane, javnosti i političara, bila je tko si ti da govoriš, ti si obični Židov. Ovakvo ponašanje natjeralo me da budem mnogo glasniji i puno ASERTIVNIJI* u svojim mišljenjima, a moglo bi mi stvoriti mnogo više mržnje zauzvrat.  Vidjeli smo više prijetnje za moj život i za moje zaposlenike koji su dijelom Izraelci i koji nisu uzvratili, naprotiv.  Krenuo sam u bitku, s političarima i institucijama jer je to jedini način da židovski narod kaže što mu je na umu. Boriti se protiv antisemitizma je upravo ono što jest, boriti se, govoriti naglas. Jer Židovi više nemaju straha i to moramo pokazati bez obzira o čemu se radi, pa makar to bila zemlja u kojoj su većina muslimani.
*/Op. eng. assertive-  uporan, samouvjeren, samosvjestan, samopouzdan/.

Voditeljica: Šta je to glavno što ćeš ponijeti kući sa sobom?  Je li to bila jedna rečenica, jedna fraza, koju ste čuli i o kojoj još uvijek razmišljate, je li to bila jedna ideja koju prije niste čuli? Amir: Isto je. Ostati glasan, nastaviti se boriti protiv antisemitizma tako što ćemo imati više uspješnih poduzetnika i institucija i samo nastaviti.

 • Po tko zna koji put Kabiri je slagao BiH Javnost, slagao Wikipediju, slagao Internet, slagao web stranicu Aluminija, a sada laže Berlin, laže Europu te javno iznosi neistinu a to je da je on vlasnik Aluminija, tj tvornice Aluminija. (a možda govori i istinu, a mi ne znamo)

 • Ponovo obmanjuje sada Europsku javnost da je on nekakav bitan ekonomski čimbenik, a ovdje u govoru tvrdi da je ON, upravo ON odgovoran za veliki dio ekonomije zemlje, što se dade zaključiti da veliki dio ekonomije države počiva na njemu. Kako, kada su mu sva poduzeća u  Mostaru, a ima ih tri (Aluminij industries doo, MTA doo Mostar, The social club doo Mostar), svi u minusu, gubicima, tvornica više ne radi nego radi, za 2024 nema nikakve perspektive za održivost, te je trebao proglasiti stečaj, ili jednostavno raskinuti ugovor o najmu sa Aluminije i nestati. Koga on laže, ili je toliki “freek“ da zaista on vjeruje u ono što priča. Da smo u pravu pozivamo Kabirija da objavi bilancu uspjeha tj svoje poslovanje u 2023. godini.

 • U ovom govoru Kabiri otkriva da je cionista, Židov i Izraelac, pa se pitamo odakle ga u Berlinu preko židovske općine Mostar gdje u Mostaru ima svega nekolicina domicilnih židova starosjedioca, te od čega bježi, od koga se krije, pa se Kabiri ne smije identificirati da predstavlja Izrael – ili je to taktika bježanja od progona iz Izraela i sudskih procesa.

 • Kabiri izjavljuje da je krenuo u bitku sa političarima i institucijama jer je to jedini način da kaže što mu je na umu.

 • Kabiri zatim izjavljuje da Židovi nemaju straha i da to moraju pokazati. Mi se pitamo ako gos Kabiri nemaš straha, ako si čist pred zakonom, zašto je i prije 07.10.2023 a pogotovo poslije oko tebe uvijek bilo bar 4-6 naoružanih pratitelja, te zašto slobodno ne hodaš kao gospodarstvenik našim gradom Mostarom. Kakvu poruku daješ nama svojim ponašanjem osim da si grešan, a mi smo ti kroz preko više desetaka članaka, umjesto tebe ispovjedili najveći broj grijeha što znamo i za što imamo dokaze, a ti znaš o sebi valjda više, pa zato i oružana garda oko tebe 24/7.

 • Kabiri, često, ma ne često već uvijek se pozivaš na strane investitore koje treba BiH privući, sebe predstavljaš investitorom, pa kako te nije stid sebe svrstavati sa pancirkom, naoružanom gardom oko sebe, govornikom već pune 4 godine najmanje o businessu, a najviše o nacijama, semitima, antisemitima, Hamasu, ratu, ubijanju, jednakosti, nejednakosti… aloo kakve to veze ima sa profilom investitora stranog državljanina koji u BiH želi graditi business, ili si ti Kabiri došao provoditi i neke druge planove u mojoj/našoj državi.

 • Kabiri- zašto su ti peći za pretapanje u Našoj tvornici Aluminija d.d. u 2023 g više ugašene, nego upaljene, te gdje su ti ostvarenja za koja je ispalo da su bile laži i obmane – solarna elektrana, tvornica anoda, auto industrija, plinska elektrana itd…
 • BiH kao država u cjelini nikada nije imala niti jedan promil primisli, a kamoli djela antisemitizma, a homogena, cjenjena i uvažena malobrojna židovska manjina u BiH je uvijek i danas bila čast i stup multietničnosti države BiH, međutim, napadne, agresivne, neumjerene intencije Kabirija, da nametne mišljenja i svoje morbidne stavove kako građanima tako i političarima izazivali su reakciju, prije svega moralnu i ljudsku političara prema Kabiriju, koji je sve to doživio kao antisemitizam – gdje smo svjedoci bili doslovnog maltretiranja Kabirija prema Gradonačelnici Sarajeva gđi Karić, s pozadinom da je Kabiri insistirao da političarka BiH gđa Karić iznosi stavove koji su identični sa Kabirijevim. 

 • To sve u ovom svom govoru sumira gosp Kabiri na način, da ponovo politiku i političare naše države BiH  u Berlinu na ovom Summitu, u srcu Europe, stavlja na stup srama, te iznosi laži, a to je da su političari u BiH javno iznosili selekciju Židova, između Židova koji su cionisti i Izraelaca.

Sve u svemu, niti Kabiri, a niti ostali govornici nisu osudili rat u Gazi, prekomjerno korištenje vojne sile od strane IDF-a, ubijanje civila, žena djece te nisu pokazali empatiju nad skoro 30 000 ubijenih i preko 60 000  ranjenih Palestinaca.

Pored interneta, društvenih mreža te web stranice www.aluminij.com, gdje je Kabiri na više mjesta javno naveo da je vlasnik, pa i osnivač aluminija „Since 1975“, sada je to i javno u Berlinu obznanio da je vlasnik i posjeduje tvornicu aluminija u Mostaru:

 • Da bi se u navedene činjenice uvjerili, pozivamo premijera Nermina Nikšića da javno obznani ili dade iskaz kada je, kako i za koliko novca Kabiri kupio Vladin paket dionica u Aluminiju

 • Pozivamo javno Premijera RH Andreja Plenkovića da dostavi BH javnosti dokaz o prodaji udjela RH u Aluminiju, kontraverznome izraelskom državljaninu

 • Pozivamo i male dioničare Aluminija, pogotovo Udrugu Dial, koja je homogena i ima veliki broj članova dioničara da nas izvijeste kao i javnost da li su svoje vlasništvo nad Aluminijem, dali, prodali ustupili gosp Kabiriju

 • Pozivamo i gosp Kabirija, da dokaže svoje tvrdnje iznesene na Summitu u Berlinu i neka javno obznani dokument kojim potvrđuje vlasništvo nad Aluminijem

Domaća zadaća je podijeljena, te u interesu javnosti, interesu Aluminija, radnika, i države, tražimo da nam prozvani dostave dokaze o vlasništvu Kabirija nad Aluminijem tj istinu.

Posebno skrećemo pažnju i ukazujemo, po tko zna koji put da je g. Kabiri državljanin Izraela, s privremenim boravkom u BiH s radnom dozvolom izdanom isključivo za rad u Aluminij Industries d.o.o Mostar na poziciji direktor  jasno u Berlinu PORUČIO KAKO ĆE I NADALJE OSTATI GLASAN U NAŠOJ ZEMLJI,  da će nastaviti sa svojom borbom protiv „antisemitizma“ stvarajući „uspješne poduzetnike i institucije“, na njemu svojstven način. Da ništa kod g. Kabiri nije slučajno dokazuje i njegovo smišljeno skrivanje iza riječi asertivnost /Op. Izražavanje misli, osjećanja i uvjerenja na direktan, iskren (pošten) i socijalno adekvatan način uz uvažavanje drugih“ (Lange & Jakubowski, 1976)/  što je u suprotnosti s njegovim ponašanjem i  djelovanjem. Dovoljno je prisjetiti se njegovih „akcija na terenu“ i   svakodnevnim objavama na društvenim mrežama. 

Ni do dana danas nije nam jasna veza između „industrije aluminijuma i antisemitizma“ , kao ni zašto je g. Kabiriju veća čast na razno raznim skupovima za posebno odabrano društvo, lažno biti predstavnikom BiH iz Mostara, a ne stvarno  predstavnikom Izraela iz Tel Aviva.

Daljnja naša iskrenost temeljena na do sada utvrđenim činjenicama i ponašanjima gosp Kabirija, ide u smjeru da je gosp Kabiri faktor nestabilnosti kako za Mostar, tako i za F BiH.

Daljnja oklijevanja onih koji drže diregentsku palicu: Čović – Nikšić – Lakić, a koji skrivaju problem pod tepihom, nisu svjesni i ne vide da  se taj tepih napuhao, podigao i došao skoro da eksplodira.

Analitički tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO