Otkriveni tajanstveni signal ipak ne pripada vanzemaljcima?!?

PRO Oglas

Istraživači sa Sveučilišta Johns Hopkins otkrili su da tajanstveni signal, koji se cijelo desetljeće smatrao znakom izvanzemaljskog života, vjerojatno potječe od puno bizarnije stvari.

Početno se vjerovalo da je signal proizašao iz meteorske vatrene kugle koja je 2014. prolazila sjeverno od Papue Nove Gvineje. Međutim, naknadna istraživanja pokazala su da su vibracije tla zabilježene na seizmičkoj postaji na nacionalnom otoku Manus zapravo bile posljedica zemaljskog prijevoza, a ne vanzemaljske aktivnosti.

Seizmolog Benjamin Fernando, vođa Hopkinsovog tima, objasnio je da je signal koji su detektirali zapravo pokazivao karakteristike kamionskog prijevoza, a ne meteorske aktivnosti. Iako su mnogi spekulirali o izvanzemaljskom podrijetlu signala, analiza podataka sugerira da je pravi izvor signal bio udaljen stotinama milja od mjesta gdje su istraživači tražili.

“Signal je mijenjao smjer tijekom vremena, točno se poklapajući s cestom koja prolazi pokraj seizmometra”, rekao je seizmolog Fernando, vođa Hopkinsovog tima.

“Stvarno je teško uhvatiti signal i potvrditi da nije od nečega. Ali ono što možemo učiniti je pokazati da postoji mnogo ovakvih signala i pokazati da imaju sve karakteristike koje bismo očekivali od kamiona i nijednu od karakteristika koje bismo očekivali od meteora,” objasnio je.

Ovo otkriće dolazi kao razočaranje za one koji su vjerovali u izvanzemaljsko porijeklo signala. Uz to, nedavno objavljeno izvješće Pentagona o NLO-ima također nije pružilo dokaze o izvanzemaljskoj tehnologiji, sugerirajući da su većina viđenja bila pogrešno identificirana objašnjenja.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO