Ovo je najopasnija biljka na svijetu: Može vas prisiliti na crne misli nakon što ju dodirnete

PRO Oglas

Ova biljka, obično prisutna u australskim i indonezijskim prašumama, ima bodlje na rubovima koje izazivaju osjećaj pečenja kod žrtve. Njezin ubod može uzrokovati paralizirajuću bol koja traje i mjesecima nakon kontakta. Čak i lagani dodir može izazvati agoniju sličnu udaru struje i opekotinama.

Jedan od prvih dokumentiranih slučajeva njezinog utjecaja dogodio se 1866. kada je konja ozlijedio njen ubod, što je rezultiralo njegovom smrću samo nekoliko sati kasnije. Navodno je izazvala i najmanje jedno samoubojstvo. Navodno je bol toliko strašna da ljudi imaju suicidalne misli. Ova biljka, poznata i kao “Stinging Tree” ili “Dendrocnide moroides”, ima zastrašujuće sposobnosti koje su privukle pažnju stručnjaka i znatiželjnika širom svijeta.

Unatoč svojim strašnim nuspojavama, biljka se nalazi u Poison Gardenu u Northumbriji, gdje je pod ključem kako bi se osigurala sigurnost javnosti. Ovaj vrt, stvoren od strane Jane Percy, vojvotkinje od Northumberlanda, postao je poznat kao “najsmrtonosniji vrt na svijetu”. Percy se nada da će ovaj vrt zainteresirati i educirati posjetitelje o opasnostima biljaka, ističući kako one koje izgledaju bezopasno često mogu biti smrtonosne.

Ova priča podsjeća nas na složenost prirode i na to koliko je važno poznavati okolinu u kojoj živimo. Također nas upozorava da ne uvijek površno suditi prema izgledu, jer neke biljke koje se čine bezopasnim mogu biti izuzetno opasne.

Klik.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO