Preminuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

PRO Oglas

U 66. godini noćas je u Kliničkoj bolnici Sveti Duh umro zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Kako je Petar Vlahov javio za Dnevnik u podne HTV-a, neslužbeno se doznaje da će sutra biti održana komemoracija, a sprovod u utorak.

Bandiću je, prema neslužbenim informacijama, pozlilo oko ponoći. Brzo je došla hitna pomoć koja mu je pokušala pomoći, ali neuspješno. Prebačen je u bolnicu gdje su ga još jednom pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli te su konstatirali da je preminuo od posljedica srčanog udara.

Zagrebački gradonačelnik imao je niz zdravstvenih problema, a u utorak je trebao ići na operaciju glasnica.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Zagreba gospodin Milan Bandić.

Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest javnost ćemo obavijestiti naknadno.

Počivao u miru”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

Milan Bandić rođen je 22. studenog 1955. u Grudama, Bosna i Hercegovina. Diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Godine 2000. upisao poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Od 1980. do 1983. bio je zaposlen u tvornici Ledo, od 1983. do 1990. u općini Pešćenica.

Politička karijera:

-od 1995. do 2000. vijećnik u Skupštini Grada Zagreba, od 2000. zastupnik u Zastupničkom domu hrvatskog Sabora, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost;

-2000. u trećem mandatu izabran je za vijećnika Skupštine Grada Zagreba;

-31.svibnja 2000. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran za gradonačelnika,

-2.lipnja 2000. stupa na dužnost gradonačelnika;

-20. lipnja 2001. godine ponovo je izabran za gradonačelnika Zagreba;

-4.travnja 2002. na sjednici Skupštine Grada Zagreba izabran je za zamjenika gradonačelnice;

-14. lipnja 2005. na konstituirajućoj sjednici Skupštine Grada Zagreba po treći put izabran je za gradonačelnika;

-31. svibnja 2009. na neposrednim izborima izabran je četvrti put za gradonačelnika Zagreba;

Na neposrednim izborima (drugi krug) 2. lipnja 2013. kao neovisni kandidat (kandidat grupe birača), po peti put izabran je za gradonačelnika Zagreba, a njegova lista, pojedinačno gledajući, osvojila je najviše mandata u Skupštini Grada Zagreba.

Na neposrednim izborima (drugi krug) kao kandidat stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, 4. lipnja 2017. šesti put izabran je za gradonačelnika Zagreba, a Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti osvojila je najveći broj mandata u Skupštini Grada Zagreba.

Tijekom gradonačelničke karijere pratile su ga i afere.

Hrt.hr

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO