Prvi čovjek MUP-a F BiH i siladžija Ramo Isak, osudio ponašanje Amir Gross Kabirija

PRO Oglas

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak osudio je prijetnje koje je gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić uputio Amir Gross Kabiri, predsjednik M. T. Abraham Group i potpredsjednik HŠK Zrinjskog.

Tim povodom je poručio da policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) rade na predmetu koji se odnosi na prijetnje koje je Kabiri uputio gradonačelnici Karić.

-Uvjeren sam kako će policijski službenici FUP-a profesionalno, odgovorno i u brzom vremenskom periodu poduzeti radnje iz svoje nadležnosti, a sve kako bi se spriječilo nedopustivo zlostavljanje i uvrede kojim je izložena gradonačelnica glavnog grada BiH.

Bosna i Hercegovina i njen glavni grad – posebno uzimajući u obzir povijesni kontekst – nikada neće biti na krivoj strani povijesti, a stranim državljanima poput Amira Gross Kabirija treba biti dobro poznato kako su u našoj zemlji samo gosti i kako se moraju ponašati u skladu sa bosanskohercegovačkim zakonima, poručio je Isak.

Potvrdio je svoju podršku gradonačelnici Benjamini Karić, u “jasnom izražavanju svojih stavova, ljudskosti, ali i hrabrosti koju je pokazala”.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO