Športski savez općine Posušje bira najuspješnijeg športaša i športske ekipe godine 2021.

PRO Oglas

Upravni odbor Športskog saveza općine Posušje raspisuje natječaj za izbor najuspješnijeg športaša i športske ekipe godine 2021.

Priznanje najuspješnijih športaša godine dodjeljuje se u slijedećim kategorijama:

-najbolji senior,

-najbolja seniorka,

-najbolji junior,

-najbolja juniorka,

-najbolji kadet,

-najbolja kadetkinja,

-najbolja momčad.

Posebno priznanje dodjeljuje se kao:

-zaslužni športski djelatnik.

Izbor športaša godine vrši se na osnovu prijedloga klubova koji su članovi Športskog saveza općine Posušje. Športaša i športsku ekipu predlaže klub uz detaljan opis postignutih rezultata tijekom godine. U konkurenciji za izbor športaša godine mogu se kandidirati športaši i ekipe koji su s područja općine Posušje, tj. športaš čije je mjesto boravka u općini Posušje.

Za izbor športaša i športske ekipe može se kandidirati športaš koji je učestvovao u natjecanjima koji su organizirani u okviru državnog prvenstva ili državnog kupa, europskim ili svjetskim natjecanjima, olimpijskim igrama ili drugim natjecanjima čiji je rezultat vrednovan:

-osvojenim plasmanom,

-postavljenim nacionalnim, europskim ili svjetskim rekordom,

-plasmanom u završna natjecanja europskog ili svjetskog nivoa,

-postizanjem olimpijske norme,

-osvajanjem duple krune.

Na osnovu kriterija i pravila za dodjelu priznanja športaša godine, klub predlaže samo jednog kandidata po svim kategorijama. Prijedlog kandidata obrazlaže se svim rezultatima koje je športaš ili ekipa postigla u kalendarskog godini 2021., sa ovjerenim listama rezultata (službeni zapisnici o natjecanju) ili orginalnim diplomama za ostvareni rezultat.

Upravni odbor Saveza vrši ocjenjivanje na osnovu kategorizacije športova i na osnovu kriterija za ocjenu rezultata, a ocjenjuju se svi postignuti razultati tijekom godine. U slučaju istog broja bodova prednost ima rezultat ostvaren u pojedinačnoj konkurenciji, kao i onaj šport koji se nalazi na programu Olimpijskih igara.

Molimo Vas, da svoje prijedloge dostavite najkasnije do 20. siječnja 2022. godine, i to na mail sportski.savez.posusje@gmail.com , ili osobno tajniku Saveza Damiru Ramljaku, broj mob.: 063/169-231.

prof. Zvonimir Širić

Facebook Comments Box

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO