ŠTO SKRIVA? – Otključan treći Debevčev telefon kojeg odvjetnica Vasvija Vidović pokušala uzeti više za sebe nego za njega

PRO Oglas

Odvjetnica Vasvija Vidović, koja je uhićena nakon što je pokušala iznijeti telefon koji je Ranko Debevec sakrio od istražitelja SIPA-e, nije to učinila samo zbog svog klijenta, već i zbog sebe.

Vidović je uhićen 18.12. prošle godine, nakon što joj je klijent Debevec u SIPA-i dao svoj treći telefon (dva je predao istražiteljima), a koje je sakrio u donjem rublju.

Vidović je nakon toga privedena, ali nije dugo ostala iza rešetaka, već je, nakon što je priznala što je učinila, puštena na slobodu.

Vidović trenutno nije osumnjičena kao Debevec i Osman Mehmedagić Osmica, bivši direktor OSA-e BiH, ali se protiv nje, kako je portalu “Raport” rečeno u Tužiteljstvu BiH, “vodi postupak”.

Nedvojbeno je da je Vidović počinjenjem kaznenog djela pokušala zaštiti Debevčev skriveni telefon, prije svega kako bi zaštitila sebe, a tek onda svog klijenta.

Logično je da u tom telefonu postoji i prepiska s njom, jer je ona bila braniteljica Fadila Novalića, bivšeg premijera Federacije BiH, koji je osuđen na četiri godine zatvora i treba odslužiti kaznu. kazna 6. ožujka.

Novalić je osuđen u slučaju “Respiratori” koji su nezakonitim prisluškivanjem sudaca i tužitelja pokušali ucijeniti Debeveca i Osmicu; Isto kao i u slučaju “Diplome” u kojoj je Osmica glavni “junak”.

Debevčevi telefoni su otključani i njihov sadržaj se pomno vještači, au njima će, van svake razumne sumnje, biti pronađena korespondencija između suspendiranog predsjednika Suda BiH i Vidovića.

Tada bi “predmet u radu” trebao krenuti prema optužnici.

Debevec je počinio, prema informacijama koje imam, doista nevjerojatna djela, kriminalnu listu. Za sve je imao pomagače unutar Suda BiH, a radi se o najmanje sedam osoba od kojih niti jedna nije sudac, piše Slobodan Vasković.

Ovih sedam osoba, čija imena ne spominjem zbog interesa istrage, bili su Debevecova vojska, a udarna pesnica predsjednika Suda BiH, koji je suspendiran i u pritvoru, su sudska vijeća. kontrolirao je.

Dva su bila prvostupanjska, a dva žalbena.

Svi oni moraju odgovarati za detaljno i sustavno rušenje Suda BiH, što je zločin protiv države, plus kriminalne radnje prikupljanja novca za te zločine.

Detaljno istraživanje CMS-a lako će dovesti do njih. Svaki pokušaj sprječavanja otvaranja CMS-a u suštini je pokušaj prikrivanja zločina koje je Debevec počinio sa svojim pomagačima – sucima koje je kontrolirao i onih sedam uposlenika Suda BiH.

Činjenica da je Debevec vrlo često dolazio u prostorije Suda BiH sa dvije nepoznate osobe, i to u kasnim noćnim satima; Debevec je s njima dolazio iza ponoći, a ponekad i u tri ujutro. Istraga će utvrditi što su u to vrijeme radili.

Slobodan Vasković

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO