Sve veći otpor i prosvjed u obrani hrvatskih sela – Plenković svakim danim postaje sve više sličan Srećku Šojiću!

PRO Oglas

Nezadovoljni svinjogojci i dalje ustraju u svojim zahtjevima te otvaraju nove prosvjedne punktove optužujući vladu i Ministarstvo poljoprivrede da mjerama u borbi protiv afričke svinjske kuge uništavaju slavonsko svinjogojstvo.

“Nećemo od onoga što tražimo odstupiti niti za milimetar. Uvjereni smo da sve što radimo, radimo za dobrobit hrvatskog naroda. Želimo da nas hrvatski narod pamti po dobru i nečemu korisnom što smo učinili za ovu našu državu, kao što nas pamte po 1991.”, kazao je Milenko Bilić, član Stožera za obranu hrvatskog sela, koji uz Sindikat zaposlenih u poljoprivredi Slavonije i Baranje predvodi prosvjede nezadovoljnih svinjogojaca, koji traju šesti dan.

Komentirajući danas sastanak članova Stožera i Sindikata s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK), a koji nije polučio pozitivne rezultate, Bilić kaže kako su iz Komore došli s prijedlogom da svinjogojci popišu zdrave svinje, koje bi onda bile odvedene iz njihovih dvorišta.

“Kamo bi oni s našim zdravima svinjama? Ne znamo. Jedan od naših temeljnih zahtjeva je da nam se omoguće svinjokolje, a oni bi odvezli naše svinje. Pa što bi mi onda klali? Odbili smo ih jer smo uvidjeli da se iza svega krije neki njihov dogovor s lobijima i vladom kojoj je cilj da nas uništi, i nas i naše svinje”, kaže Bilić.

Na prozivke premijera Andreja Plenkovića i državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede Mladena Pavića da su prosvjedi politički motivirani i da su prosvjednici samo marionete u rukama Mosta, Hrvatskih suverenista i Domovinskog pokreta, odgovara kako se vladajući hvataju za svaku slamku jer su svjesni da će izgubiti.

“Plenković svakim danim postaje sve više sličan Srećku Šojiću, onom liku iz Tesne kože koji je premazan svim mastima, nema niti jednu pozitivnu osobinu, a više od svega voli lagati i manipulirati”, kaže Bilić navodeći kako prosvjednici nailaze na sve veću podršku diljem Hrvatske te svakim danom otvaraju nove prosvjedne punktove.

“Sinoć nas je u Županji bilo oko 700, a širimo se i na druge krajeve i okolne županije. Nećemo odustati, a naši zahtjevi su svima dobro poznati. Najvažnija tri su da nam dopuste svinjokolje, promet zdravim svinjama te da se zaustave eutanazije zdravih svinja”, navodi Bilić.

Prosvjedni punktovi su osim u Vukovarsko-srijemskoj otvoreni i u Osječko-baranjskoj te Brodsko-posavskoj županiji. Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić ističe kako su prosvjedi politički motivirani.

“Vidjeli ste tko je izašao, očito je to čisti motivirani politički program. Ako nemaš svinje i nikakvu poljoprivredu, a na cesti si… Ovo je klasični politički motiviran prosvjed”, izjavio je izrazivši uvjerenje da do eskalacije neće doći iako organizatori prosvjeda, kako navodi, vrše pritisak na ljude po terenu da im se pridruže, a ako to ne žele, nazivaju ih izdajnicima.

Hina

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO