“VAŠE PRIČE” – Slučaj “Splitska ulica” u Posušju 6. dio – “SPRDAČINA”!

PRO Oglas

Imam „uvrnuti“ smisao za humor moja djeca su primijetila jako davno, isto se šalim na račun sebe kao i drugih.

Gospodari iz općine vole se šaliti samo na račun drugih, a kad se šalite sa općinarima opasno se naljute. Iskreno mislim da je vlast koja svoj proračun i kapitalne projekte zasniva na donacijama, različitim fondovima, milodarima… Vrhunac Sprdačine!

Kad su se moja djeca rodila primijetio sam da u Posušju nemamo dječje igralište. Prijedlog od nekolicine mojih prijatelja da ga izgradimo dočekan je kao „neprijateljsko djelovanje iz pozadine“. Nisu nam dali ni priliku. Tako su se moja djeca klackala od Širokog do Tomislavgrada. Spuštali niz tobogane Makarske, Splita… Ali su imali beskrajnu sreću da žive u Posušju. Zbog cirkusanata koji su vodili i vode naše mjesto Splitska „ulica“ je vrhunac sreće i pravi primjer sretnog djetinjstva, te dobrosusjedskih odnosa.

Dok sam obilazio različite institucije ove države neki su primijetili da se nikada nisam obratio općinskom povjerenstvu za žalbe. Na pitanje zašto? Nisam imao pametan odgovor, iskreno nikad nisam smatrao da trebam izbjegavati plaćanje svojih obaveza. No njihov naglasak je bio da sam trebao i njih upozoriti na kriminal koji se radi. Moj odgovor je bio. „Svi u općini to znaju“…

Ali eto da ne bude do mene, dao sam i njima priliku.

Tete na šalteru su primijetile moj neprijateljski čin pa nisu htjele primiti moju žalbu iako na rješenju koje sam dobio piše „Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba Povjerenstvu za žalbe Općinskog vijeća Općine Posušje u roku od 15 dana“.

Dopis sam proslijedio na sve službene E-mail adrese u općini, a odgovor sam dobio sa privatnog te ga neću ni komentirati.

Supruga je primijetila kako nisam platio taksu na žalbu te mi istu neće ni razmatrati. Bila je u krivu, zbilja su se potrudili sa 4 stranice teksta. Rado ću ako treba poslati novac za taksu, zaslužili su svaku marku.

Čitajući napisano primijetio sam da nisu niti malo ekološki osviješteni, sve je moglo stati u 3 riječi Plati i odj…!

No gospodo šalu na stranu sve sam te zakone koje spominjete više puta pročitao, a da li ste vi pročitali kazneni zakon BiH? Nešto o zloupotrebi položaja i ovlasti ili da „onaj koji želi prikriti kazneno djelo drugog čini kazneno djelo za sebe“.

Moj dopis je u nastavku, nije previše dug, pročitajte. Isti je gospodu potaknuo pa su se potrudili napisati 4 stranice… A neke od izjava i „šala“ na naš račun od službenika iz općine čitajte već u idućem nastavku na OTPOR.Media.

S poštovanjem
Dino Tolić

U sjećanje na neke meni drage ljude koji na žalost nisu više tu želio bi da pogledate spot i poslušate pjesmu od Zabranjenog pušenja „Počasna salva“. Vrhunska šala na početku spota može se primijeniti i na naše današnje vodstvo, kao i sve ostalo što nam je na žalost još uvijek isto…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO