“Veliki” Kabiri se oglasio nakon paketića kojeg je poslao gradonačelnici Sarajeva, sad priziva i ambasadoricu Galit Peleg

PRO Oglas

Predsjednik Abraham grupe i izvršni direktor Aluminija Amir Gross Kabiri oglasio se nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić objavila da je od njega u Vijećnicu stigao paket naslovljen na njeno ime.

Kabiri je u objavi na društvenim mrežama naveo da je poruka koju je šalom Izraela htio uputiti gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić bila da “Izrael živi”.

“Gradonačelnica inzistira na negiranju djela masakra i terora koje je Hamas počinio 7. listopada, raspirujući duhove protiv židovskih zajednica u zemlji i izazivajući opasnu delegitimizaciju koja će na kraju dovesti do fizičkih povreda Židova i Izraelaca u BiH”, tvrdi Kabiri.

Kako tvrdi, nakon njegove “legitimne kritike i činjenice da ona nije u stanju da se nosi sa tim, ona, zajedno sa ostalim političarima, vrši pritisak na vlasti da me izoliraju i ušutkaju istinu koju zastupa”.

“Ovaj potez, koji je rezerviran za totalitarne zemlje, neće uspjeti gospođi Karić, nijedan Židov neće spustiti glavu nakon prijetnji javnih osoba koje podržavaju terorizam, a koje vjeruju da su imune na kritike. Sretan sam što je izraelska zemlja iza mene, zahvaljujem se ambasadorici Izraela u BiH Galit Peleg na nepokolebljivoj podršci i ponosim se svojom zastavom”, dodao je on.

“Sloboda govora je temeljna u svakoj demokraciji, a ja ću stajati iza svog prava da kažem ono u što vjerujem. Izrael živi” napisao je Kabiri u objavi na hebrejskom jeziku.

OTPOR.Media

Vaš komentar

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk