VIDEO: Prvi put na festivalu bajki u Münchenu predstavljena bajka na hrvatskom jeziku, i to autorice Ružica Zeljko iz Širokog Brijega!

PRO Oglas

Pod pokroviteljstvom grada Münchena, a u organizaciji Gradske knjižnice biblioteke München te Morgen e.V, u subotu je na 10. višejezičnom festivalu bajki u Münchenu predstavljena bajka ‘Zvjezdice’ koju je napisala autorica Ružica Zeljko, a ilustrirala akademska slikarica Kristina Ćavar.

Na festivalu bajki sudjelovalo je 20 izvođača na raznim jezicima svijeta, predstavljajući svoj jezik i one na koje su djela prevedena.

Tako su ‘Zvjezdice’ na hrvatskom jeziku čitala sama autorica i Martina Edec, te članice Matice hrvatske Cornelia Vlahović i Anita Žaja. Na ukrajinskom jeziku pročitala ih je mlada redateljica iz Ukrajine Tetiana Hubrii.

Ovo je prvi puta da je na tom festivalu predstavljena bajka na hrvatskom jeziku, koji je zbog mnogobrojnih Hrvata koji žive u Bavarskoj, drugi jezik po zastupljenosti u glavnom gradu Bavarske.

Kako se čulo na predstavljanju, ovim je probijen led te osvijetlila put predstavljanja i drugih bajki na hrvatskom jeziku koje će biti predstavljene na tom festivalu.

Inače to djelo je objavljeno 2018. u sunakladništvu Ogranka Matice Hrvatske Čitluk i Ogranka Matice hrvatske u Münchenu. U istom nakladništvu 2022. godine prevedeno je i tiskana na ukrajinskom jeziku.

Samu promociju organizirala je Hrvatska kuća München i Ogranak Matice hrvatske München.

Fenix-magazin/MD/Neda Caktaš/
Foto i video: Fenix (Dragan Čotić)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO