VIDEO: Zvonko Milas u Širokom Brijegu otvorio “predizbornu” kampanju!

PRO Oglas

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas, posjetio je Vladu ŽZH, gdje je održan radni sastanak s predsjednikom Predragom Čovićem i ministrima u Vladi.

Nakon završetka sastanka, obratili su se medijima, ističući dosadašnju uspješnu suradnju Hrvatske i Bosne i Hercegovine, posebno u kontekstu financiranja projekata i inicijativa koje se odnose na Hrvate u BiH.

FOTO: Mili Marušić

Ovaj sastanak označio je i početak izborne kampanje za Zvonku Milasa, koji je očito odlučio “tempirano vremenski” iskoristiti svoj posjet za promociju svojih političkih ciljeva za ulazak u Hrvatski sabor.

FOTO: Mili Marušić

Jedan dio Milasovog obraćanja bio je naglasak na gospodarskom napretku i smanjenju nezaposlenosti u Hrvatskoj. Istaknuo je da je situacija s nezaposlenošću u Hrvatskoj poboljšana te da sada postoji dostatan broj radnih mjesta za sve. No, premijer Vlade ŽZH preskočio je tu činjenicu budući da je takva situacija iu BiH, pogotovo u Hercegovini zahvaljujući vlasti koja je kroz godine nastojala riješiti problem nezaposlenosti potičući migraciju domaće radne snage prema Europskoj uniji. To je rezultiralo deficitom radne snage unatoč dostupnim poslovima koji trenutno obiluju.

Zvonko Milas, kroz svoje izlaganje istaknuo je važnost premijera Hrvatske, Andreja Plenkovića, u podršci Hrvatima u BiH. Na taj način je “bacao sumnju” da bi, u slučaju pobjede na izborima nekog drugog tko nije HDZ, ili slikovito rečeno, ako dođe do promjena u hrvatskoj vladi, moglo doći do smanjenja financijske potpore koju su Hrvati u BiH dobili do sada.

FOTO: Mili Marušić

Tijekom govora bilo je upita io europskom putu BiH. Stoga, donosimo kompletan snimak obraćanja Državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonke Milasa, i njegovog kolega, predsjednika Vlade ŽZH, Predraga Čovića:

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO