Vrhunac istrage krim policije tzv. PU Grude pokazao se u dokaznom postupku protiv ubojice Joze Jasaka za zločin u Gorici

PRO Oglas

Vrhunac istrage krim policije tzv. PU Grude pokazao se u dokaznom postupku protiv ubojice Joze Jasaka za zločin u Gorici, piše facebook stranica “Ostavke rukovodstva PU Grude“, a koja je u detalje upoznata sa zločinom i događajima koji se dogodio u Gorici 04.08.2022. godine u kojemu su dvije nedužne osobe izgubile život.

Na suđenju u Županijskom sudu Široki Brijeg iznešeni su slijedeći materijalni dokazi.

Tužiteljica je sudu kao dokaz dostavila forenzičko vještačenje, metodu tzv. parafinsku rukavicu. Parafinska rukavica, naime, ne utvrđuje tragove baruta, već nitrata koji su prisutni u barutu, ali i u nizu drugih tvari!

Radi se o potpuno zastarjeloj metodi, koja je po njima potvrdila da se na šakama ubojice Joze Jasaka nalaze tragovi barutnih čestica.

Također po toj istoj spornoj metodi potvrđeno je da se tragovi barutnih čestica nalaze na šakama osobe Marko Grizelj, osobe koja je ubojici otrgnula bugarski kalašnjikov!

Slijedeći najbitniji dokaz tužiteljstva uništen je od strane krim policije tzv. PU Grude. Tužiteljica je sudu potvrdila da tragovi papilarnih linija sa bugarskog kalašnjikova ne postoje!

Točnije na bugarskom kalašnjikovu kojim je ubojica Jozo Jasak počinio teški zločin u Gorici ne postoje otisci njegovih prstiju!!! Također ne postoje ni otisci prstiju osobe Marko Grizelj koja je istu pušku oduzela i bacila u obližnji vrt u blizini mjesta zočina!!

Razlog nepostojanja otisaka prstiju na bugarskom kalašnjikovu je navodno protok vremena! Točnije tužiteljica je sudu rekla da isti nisu mogli biti izuzeti zbog protoka vremena!!

Treba podsjetiti na činjenicu da je bugarski kalašnjikov krim policija iz tzv. PU Grude u svom posjedu imala unutar 5 minuta od počinjenja zločina! Ni u kojem slučaju se ne može govoriti o protoku vremena nego o jasnoj nesposobnosti i neznanju pripadnika krim policije iz tzv. PU Grude!

Opće poznata činjenica je da u prosjeku proces propadanja otiska traje od 2 dana do 5 dana, ako su otisci izloženi nepovoljnim uvjetima!

Otisci će trajati nekoliko mjeseci (a ponekad i godina) na tvrdim i glatkim površinama kao što je puška kalašnjikov!

Vrhunsku istragu spasio je upravo ubojica Jozo Jasak, budući da tužiteljstvo i policija nisu imali niti jedan dokaz da je to upravo ta puška sa kojom je počinjen zločin! Ubojica Jozo Jasak priznao je sve što mu se stavlja na teret! Da kojim slučajem nije, to bi bila katastrofa!

Ovu vrhunsku istragu će objasniti šef krim policije tzv. PU Grude Vinko Perić! On će nam objasniti šta je to točno protok vremena i kako se izuzimaju otisci prstiju u kriminalističkoj struci! Žalosno i zastrašujuće!

PRO Oglas

POSLJEDNJE OBJAVLJENO