Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Slučaj “Splitska ulica” 20. dio – “BEGOVI SU PALI NA TJEME – Ante Begić”

Najveća “kvaliteta” našeg bega je činjenica da je „rodjak“ ministra Sesara. Ministra poznajem od kada smo bili djeca i ne mogu se sjetiti niti jedne pozitivne vrline koju dotični ima.

Najgore se sekirat, životni je moto našeg bega.

Bega ne sekira to što Frano Lebo: besramno uništava i zadužuje Vodovod, što javne strojeve koristi za privatne poslove, što bi Vodovod mogao plaćati masne odštete kad ih počnu tužiti. Izgleda da je njihov moto: “Zadužimo se što više, zatvorimo firmu i otvorimo novu. Ako nas uhvate crta u lijepu našu Hrvatsku, BiH i nije neka domovina…”. Prošla su ta vremena!

Bega ne sekira ni to što nam javne ustanove zapošljavaju ljude mimo natječaja i što ne plaćaju svoje obaveze. Ne sjekira se ni oko činjenice što općinske službe vode nesposobni ili korumpirani pojedinci tipa Marija Jukića – Brke ili Pave Lončara.

Bega ne sekira ni to što pojedini službenici u općini zloupotrebljavaju položaj i ovlasti.

Bega ne sekira ni to što njegov stranački kolega Petar Pišković u isto vrijeme obnaša toliko funkcija da ni Petar Pan ne bi uspio to sve pohvatat.

Bega ne sekira ni to što voda iz Šibenske ulice završava u mojoj radnji, ali kada mi je izgorio stroj, beg se toliko nasekirao da je odmah poletio po jedan “normabel selfi” sa faraonom!

Bega ne sekira što su službenici u općini postali toliko arogantni da čak više neće da prime moju žalbu kada se pojavim na protokolu.

Bega je ipak „nasekiralo“ to što je njegov duhovni vođa Lord Voldemort počeo čitati kolumne iz Splitske ulice. Djelatnike JP EP HZHB-a „nasekiralo“ je to što je Lord Voldemort pogledao video na Otporu pa su požurili do mene da vide što se može spasiti. Još nisu otišli do policije prijaviti faraona za nelegalne iskope i uništavanje razvodnog ormara te kablova od struje! Ima vremena, polako…

Bega je „nasekiralo“, što je moje ime našao na listi za općinsko vijeće gdje se kao nezavisni kandidat nalazim na sredini liste neke druge stranke.

“Sve ću vas tužiti: Otpor media, Milija i Tolića!”, poručio je „nasekirani“ beg! S radošću očekujemo taj dan svijetli beže – gospodaru.

Izvoli beže, dokaži da lažem. Znam da bi sud u Širokom mogao presuditi u tvoju korist, presudio je i da moja zemlja nije moja. Za isti sud ZK izvadak, posjedovni list i izvod iz sudskog registra tog istog suda nisu dokaz vlasništva. Platit ću sve kao što sam do sada i idemo dalje. Tražit ću pravdu kod stranih sudaca koje tako mrzite, ali ne mrzite strane donacije. Tražit ću pravdu u „mrskom Sarajevu“, koje vam nije tako mrsko kada se idete slikati po različitim domjencima.

Izvoli beže, tuži me. Nisam dijete, svaku činjenicu koju sam spomenuo pokrivam sa jako puno dokumenata i argumenata. Mogu objavljivati sve po redu, bez imalo grižnje savjesti. Sve institucije ove zemlje obilazim 30 godina za 300 metara ulice! Je li vas barem malo sram?

Beg je u „nasekiranom“ stanju poručio da će svi imati ulicu osim mene!

Sramota.

Bega, faraona, nogometaša, menadžera, lorda i ostale ne sekira to što rade. Sekira ih to što se o tome piše!

U nastavku teksta zadnja je žalba koju sam poslao na sve službene E-mail adrese općine, jer je na protokolu nisu htjeli primiti. Svi službenici općine istu su pročitali, red je da pročitaju i stanovnici općine!

Predmet: Žalba Povjerenstvu za žalbe Općinskog vijeća Općine Posušje br.20 – 129/24 od 04.01.2024. god.

Poštovani,

Dobili smo od URBIKOM-a Rješenje br.20-129/24 od 04.01.2024. god. po kojem smo obvezni uplatiti komunalnu naknadu za 2024. god. u iznosu od 240,00 KM.

Mi nismo obveznici plaćanja iste obzirom da je tvrtka ZNT d.o.o., Posušje koja se nalazi u Splitskoj ulici svih ovih prethodnih godina uredno izvršavala svoje obaveze (od 1995. god na ovamo), a Općina Posušje na naš službeni dopis br.05-23-1-84/23 od 13.11.2023. (protokol Općina) i isti taj dopis br.01-1213/23 od 13.11.2023. (protokol Načelnik) nije niti odgovorila. Isti taj dopis sadrži 12 stranica te „ukratko“ opisuje naše probleme što ih imamo zbog vašeg nesebičnog zalaganja da pomognete Posuškim gospodarstvenicim i nadasve običnom malom čovjeku do kojeg je Vama toliko stalo. Možda se dopis izgubio između hrpe dopisa koje brižno proučavate i analizirate ili je isti pojeo mrak, miševi što ih imate po arhivama. Ako treba ponovo ga donesemo u uvećanom formatu pa ga izvjesite na table ispred općine da svi građani vide kako se odnosite prema ljudima koji ne misle isto. Za vrijeme komunizma takve ste vješali na sred trga kao poruku drugima, stoljeće prije javno spaljivali. Hvala Bogu ipak malo napredujemo! Možda nakon III svjetskog rata ili u stoljeću nakon ovoga i mi dobijemo zasluženu ulicu.

Mi nismo obveznici plaćanja iste jer na taj dopis nitko od odgovornih nije napisao niti jednog slova, a uz sve to uzmite u obzir i službeni dopis dipl. iur. Pavo Lončar br.132/18 od 05.07.2018. god. koji je u prilogu ove žalbe.

Mi nismo obveznici plaćanja iste jer ni ne uživamo ništa što se iz istog financira. Pristupni put, javna rasvjeta, odvodnja oborinskih voda. Doduše uvijek se može riješiti odvodnja oborinskih voda na način kao što je riješena u Šibenskoj ulici (cijela ide preko naših parcela i kroz naš poslovni prostor), a pristupni put i javna rasvjeta su i tako precijenjeni. Moji preci su koristili magareće puteve i mjesečinu, pa možda i ja trebam biti zadovoljan sa istim, kad vaši potomci budu imali robotska vozila ili neke druge blagodati modernog doba i nama će se ukazati put, možda čak i dobijemo internet. Činjenica je da je voda resurs budućnosti pa možda nama ne bi trebalo ni smetati što nam ponekad izvire u kući, samo trebamo promijeniti djelatnost.
Da ne duljimo…

Predlažem Vam da nam doživotno ukinete komunalnu naknadu kao i općinsku taksu za tvrtke.

Kako se predstavljate kao služba koja služi svojim građanima i svesrdno im pomaže, ostavljam vam na slobodu izbora na koji ćete nam način još pomoći.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Činjenica je da Općina Posušje ima novca što je vidljivo iz Odluke o pristupanju izrade…br.04-23-874/23 od 23.11.2023. god., te iz službenog odgovora od URBIKOM-a br.132/18 od 05.07.2018. god. koji je u prilogu ove žalbe gdje dipl. iur. Pavo Lončar dijeli općinski novac poput sv. Nikole ili Super Hika iz Alan Forda (ostavljam čitatelju na slobodnu procjenu). Mene kao građanina je zbilja sramota što osobe koje službeno daju takve izjave predstavljaju mjesto u kojem živim i bave se svim osim sa onim za što su plaćeni. Ako isti dopis proguta mrak ne brinite možemo ga objaviti i putem javnih glasila.

Možemo još nadodati da imamo i drugih pisanih izjava vaših službenika na sličnu temu o nama, ali to ostavljamo za neku drugu prigodu te ćemo ih prezentirati Vama kao i široj javnosti kad za sve sazrije vrijeme!

Molim vas da uzmete u obzir da ja nisam pravnik pa ako bi trebalo nešto pravno preformulirati, proslijedite dopis i općinskom Pravobranitelju kojem sam se usputno već i prije obraćao.

U iščekivanju Vaših prijedloga i sugestija srdačno vas pozdravljam.

Odgovor na ovaj predmet očekujemo u pisanom obliku u roku od 15 dana!

Za ZNT d.o.o. Posušje
Dino Tolić – direktor
Dostaviti na uvid URBIKOM-u Posušje

Nekada pjesma kaže više od riječi, evo jedna za našega bega (ŠEJN od Haustora).

Pratite nas i dalje u novim nastavcima na portalu OTPOR.Media
S poštovanjem Dino Tolić

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.