„KONTRAVERZE i sabrana medijska djela Amir Gross Kabirija“ –PROROČANSTVO 16.TOGODIŠNJEG MALOG AMIRA SE OBISTINILO

PRO Oglas

Analitički tim portala OTPOR.Media u nastavku ovog trećeg djela iz serijala objava o kontraverznom investitoru koji je na neki čudan način preuzeo praktički veći dio imovine Aluminija d.d., predstavljajući se kao investitor s ogromnim kapitalom, donosi analizu članka kojeg je osobno Amir Gross Kabiri dao portalu iz Republike Hrvatske “24 SATA PLUS” – objavljen 07.08.2022.g

https://www.24sata.hr/news/tajne-vladara-hercegovine-s-kolekcijom-od-200-mil-ako-imam-ja-imat-ce-i-moji-radnici-852207

U samom interviewu datom ovom portalu, a gdje je sami intervju dogovoren, naručen, te je Amir poslao vozača po novinara Portala u Zagreb da ga dovede u Tvornicu Aluminij, da bi dojam bio potpun, onako bez velikih analiza svatko ne da može već će zaključiti da je naš Amir ne samo investitor već i “PROROK”.

I tako mali Amir još dok je imao 16. g ne da je sanjao, tj imao san (jer rijetki snovi se ostvaruju), imao je proročanstvo, a proročanstva su predviđanja događaja u budućnosti koja će se ostvariti. Tako se Amir iz (kako kaže novinar) židovske aristokratske obitelji našao u Mostaru zbog knjige koju je pročitao sa 16. g, te ga je ta knjiga definirala tj njegov identitet tj njegov fundament te je mali Amir upravo ono što danas jeste , zahvaljujući toj knjizi, a već tada tj sa 16 g. ta knjiga mu je stvorila ideju o posjedovanju tvornice. Proročanstvo se ispunilo. „Ništa ne lažemo- tako sam izjavljuje u interviewu-u.

Zato evo sve što čitamo u medijima zadnjih mjeseci koje smo prethodno spominjali, a koji su u financijskom odnosu sa gosp Kabirijem, ne može se nitko oteti dojmu i vjerovanju u njegove sposobnosti i “časne namjere” koliko je učinio za Hercegovinu, za narod, za radnike za Aluminij, za Zrinjski, to je toliko moćno i veliko kako se prikazuje da tada “mali” a sada i ne to toliko uzrastom veliki Amir, nije ništa drugo nego spasitelj i Mesija Hercegovine.

Još ako preuzme Aerodrom Mostar pa godišnje bude bar 10 letova umjesto dva, pa ako napravi sve one puste solarne elektrane koje je najavljivao i najavljuje, pa ako pokrene tvornicu anoda, a trebao je jer prošlo više od godinu dana najma tog pogona (a još ništa se ne dešava), pa ako ispoštuje članak 12 ugovora o najmu Ljevaonice pa preuzme dugove vjerovnika Aluminija d.d., pa ako vrati Aluminiju d.d.cca 5 mil KM koje je zaradio na manipulativnoj transakciji otkupa anoda po 10 puta manjoj cijeni, pa ako poveća cijenu najma imovine Aluminija d.d. do visine troška amortizacije, jer Aluminij d.d. knjiži svake godine 15-18 mil KM gubitka jer mu najamnine mogu pokriti samo 4-5% troškova hladnog pogona, te ako sada Veliki Amir otkupi dugove vjerovnika koji su preko 400 mil KM, te ako vrati Aluminiju d.d. novac koji je zaradio na kupovini sirovina i rezervnih dijelova po 20% manjoj cijeni od ulazne koja je bila za Aluminij a to su cijene iz 2018 i 2019 g, a sada su 50-100% veće, ako vrati vrijeme pa zakonski i legalno sklopi ugovor o najmu Galerije po realnoj cijeni, a ne otvoriti Galeriju na crno bez ugovora i papira, pa ako se riješi ilegalne zone tj Paname te vrati vlasništvo Najmoprimca u ruke vlasnika iz izvornog ugovora kojeg je i Vlada odobrila, ako vrati intelektualno vlasništvo Aluminija, logo, web adresu svo znakovlje koje je prisvojio sebi i zaštitio…. Te ako sve to uradi sada Veliki Amir …. Dobit će od našeg portala istinsku ispriku i priznat ćemo mu da je prorok koji je trebao našem narodu i Državi koji nam je pomogao izbavljenje iz ekonomskog siromaštva.

Dosta toga je Amir uzeo Aluminiju d.d., uz pomoć Vlade, Nadzornog odbora i onih koji upravljaju Aluminijem d.d., ali Amir nije uzeo jedno, a to je jedino i najbitnije što je trebao uzeti – a to je trošak amortizacije Aluminija d.d. koji iznosi 15mil KM-16 mil KM. Stoga molimo Amira da uzme trošak amortizacije na sebe tj da plaća godišnju najamninu 16 mil KM. Pa se pitamo, jesu li svi ti ugovori o najmu zakoniti, legalni jer se isti mogu podvesti pod brojne članke Zakona o obligacionim odnosima BiH, kao i Kaznenog zakona FBiH , kao prekršaji. Ali valjda su svi ti ugovori “Legitimni”, te ih ne treba niti preispitivati.

Citat iz intervjua 24 PLUS:

I nekako ga, usred pandemije korona virusa, oživili. I to židovska aristokracija. Iz najstarijeg dijela Tel Aviva potegnuli su do doline u kojoj se hercegovački krš propinje prema planinama i krenuli u biznis. Kako i zašto? Zvučat će bizarno, ali dijelom zbog knjige. Autobiografije Leeja Iacocce iz 1984., čovjeka koji je izmislio valjda najameričkiji automobil na svijetu, “jebački” Ford Mustang. On je bio zadnji brahman tradicionalne američke automobilske industrije, doslovno izbavitelj Chryslera iz bankrota. I jedini u tom biznisu koji je karizmom bio ravan L’Avvocatu, Giovanniju Agnelliju, sjedokosom patrijarhu talijanskog Fiata.

Foto: Privatni album

“Pročitao sam Iacoccinu biografiju s nekih 16 godina”, kaže Amir Gross Kabiri, glavni direktor Aluminija. Govori razigrani, tihi engleski. S bliskoistočnim naglaskom. Pažljivo bira riječi. Dakle, Amiru je u glavi ideja o tvornici od 16. godine. Mostar i Aluminij očito zatvaraju taj krug. “Ta knjiga dala je fundament koji mi je pomogao da postanem čovjek kakav sam danas.”

E sada kada pročitate cijeli intervju sa portala 24 sata PLUS , posebno dio kada je mali Amir pročitao Iacoccinu biografiju, možda bi kada biste upitali nekoga što sve mislite o ovome, kakav je Vaš komentar:

⦁Sigurno bi prosječan Bosanac ponovo rekao “Hadžijski”, pustite čovjeka, umjetnik je i zna raditi, ipak zapošljava 200 i kusur ljudi, tvornicu kiti šarenim zastavama, a kada pravi partije nema nezadovoljnih, sam “Vrh”,

⦁A zasigurno bi prosječan Mostarac na upit što mislite Vi o svemu ovome, rekao samo jednu riječ , ali riječ koja govori više od 1000 riječi ili desetina knjiga, a ta riječ je: „PATOLOGIJA“. (pametnom dosta).

Dalje, a prethodno smo pisali u objavljenom članku:

A ne možemo da se ponovo ne osvrnemo:

⦁Sada već veliki Amir ne krije te izjavljuje da je sve ovo što radi u Aluminiju jedna “velika poslovna operacija”,

⦁Ta operacija, tj posao zahtjeva savezništvo sa političarima,

⦁Nikad ništa od političara tj individua osoba koji obnašaju političke dužnosti , ne traži džaba, jer sve što traži on kasnije svoje obveze prema tim političarima tj osobama izvrši,

⦁U ovakvom stanju kakav je sada Aluminij , puni pogon ljevaonice i maksimalna proizvodnja „On“ ga zove Funkcionalni jer je činjenica da je ostvario cca 15 mil USD dobiti – te kao takav prevažan je za sve političke opcije da bi mu stvarali bilo kakve probleme, tj da bi ga dirali,

⦁A bez obzira na činjenicu što su mali dioničari otkrili, dokazali, prikazali i dignuli kaznene prijave za mnogostruka počinjenja kaznenih djela tj. osnovanu sumnju u počinjenje istih iz područja gospodarskog kriminala, nesavjesnog poslovanja, financijskog kriminala, štetnosti ugovora , prevare itd…. Kabiri i dalje hara onako kako se dogovorio sa političarima, jer su mu obećali da ga neće dirati. I u pravu su- ne diraju ga. (ljudi od riječi).

Sada već veliki Amir se ne boji jer kako kaže prevažan je za sve političke opcije – (čitaj političare) , zaštićen je kao “lički medvjed”, ma pusti zakone, samo ti radi kako smo se dogovorili, nitko neće tebe dirati.

Pa tako nekako zaključujemo, taj Amirov Aluminij i nije baš nešto stabilan i dugoročan. Sam svojim riječima priznaje da je to sve poslovna operacija u savezništvu/koaliciji sa političarima, koji su obećali da ga neće dirati.

Možda ga nitko do sada nije upozorio, ali evo mi ćemo to učiniti sada, a to je : “da u našoj državi koalicije sa političarima kratko traju”, a raskidi znaju biti vrlo neugodni.

Ali jedino znamo da je Amir u velikoj prednosti, u odnosu na sve one “NAŠE FACE” koji se pojavljuju na američkim crnim listama, i čiji fajlovi se drže u “fiokama” tužiteljstava, naš Amir ima izlaz: jednosmjerna karta za Panamu ili Izrael. “Možda u tom grmu leži zec”, sada Amir stvara novi pothvat a to je preuzimanje mostarskog Aerodroma.

Pa iskreno govoreći Amir je u pravu, rekao je istinu i to javno. Nitko ga ne dira, bez obzira na sve, dok se tužiteljstvo pokrene, a u pitanju je najveća korupcija milenija na Balkanu Kabiri u dogovoru sa političarima može ostvariti stotine milijuna dobiti, dok Aluminij d.d. tone u stotine milijuna KM novog gubitka

A valjda će tada kada “On” odleprša i igrači Zrinjskog biti slobodni, a ne se bojati da će sjediti na tribinama do isteka ugovora.

Analitički tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO

Protected by Security by CleanTalk