POČELO JE!!! – Premijer i podpredsjednik F BiH zatražili žurnu akciju protiv Kabirija

PRO Oglas

“Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predana prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju”, rekao je Lendo. Refik Lendo kazao je da najoštrije osuđuje ”prijetnje i pritiske izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija upućene gradonačelnici Sarajeva”.

“Potpuno je neprihvatljivo ugrožavanje sigurnosti, prijetnje, pritisci i uznemiravanje bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, a naročito ukoliko je takav odnos usmjeren prema ženi i osobi koja obnaša dužnost gradonačelnice glavnog grada naše države”, kazao je Lendo.

Dodao je da je svaki strani državljanin dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, gdje može slobodno živjeti i poslovati, ali isključivo poštujući zakone ove zemlje i poštujući slobode i prava svih njenih građana.

Istaknuo je da je njegova dužnost kao potpredsjednika FBiH ”da stane u zaštitu svih građana BiH koji se suočavaju sa bilo kakvim vidom ugrožavanja prava, a naročito ugrožavanja sigurnosti, i da reagira bez obzira na eventualne političke, ideološke ili bilo kakve druge razlike”.

“Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predana prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju, te da poduzmu sve radnje predviđene zakonima kako bi zaštitili gradonačelnicu Sarajeva”, zaključio je Lendo.

Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže prijetnje i kontinuirane pritiske kojim je gradonačelnica Sarajeva i potpredsjednica SDP-a BiH, Benjamina Karić bila izložena od strane g. Amira Kabirija, napisao je na Facebooku Nermin Nikšić premijer Federacije Bosne i Hercegovine.

-Nedopustivo je da bilo koji pojedinac, a naročito strani državljanin, prijeti i vrijeđa jednog dužnosnika Bosne i Hercegovine zbog političkih stavova. Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom osobnom bogatstvu.

Kaže da je bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju nedopustivo i predstavlja uvredu svim građanima glavnog grada i Bosne i Hercegovine.

G.Kabiri bi se trebao naučiti učtivom ponašanju u zemlji u kojoj je gost. Trebao bi znati da je Bosna i Hercegovina zadnje mjesto na kojem može računati na šutnju ili uzmicanje onda kada drugi nasrnu na njene institucije i njen politički suverenitet, zaključuje Nikšić.

OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO