Posljednji trzaji Kabirija – carstvo se raspalo – vrijeme je da ode ili bude priveden

PRO Oglas

Iako se dani Amir Gross Kabirija u BiH, broje sitno do njegovog konačnog kraja, umjesto da svoj kraj vrlo uspješnog i profitabilnog putovanja i avantura koje je napravio u BiH, Kabiri proslavi kao svoj „happy end“, izgleda da „ego i taština“ su jači od razuma mu, te se Kabiri nada i karte plaže na jedinstvo židova svijeta da će ga spasiti.

Tako dana 07. Siječnja 2024. g hrvatski portal Index.hr je objavio članak tj intervju sa gosp Kabirijem pod naslovom:

Izraelac koji je preuzeo Aluminij: “Osjećam puno mržnje, ali mi Židovi se ne bojimo”

Činjenica je i istina da se Kabirijevo Carstvo raspada, mi možemo reći raspalo se samo što on to teško sebi može priznati, te je sa nekadašnjih cca 1 milijardu prihoda u 2022. g i ostvarenih 85 mil KM dobiti 2021 i 2022. godine, tvornica koju je iznajmio Kabiri u 2023 g više dana nije radila nego je radila. 2023. g i danas Kabiri preživljava topeći zarađeno iz 2022. g te se kao veliki stručnjak aluminijske industrije (za kojeg sebe smatra), nada kako će se svojim sposobnostima ali i milošću burzovnih indeksa iščupati iz bankrota u koji duboko tone.

Naša prekrasna zemlja i naš prekrasni narod prepuni su narodnih izreka, možda po tome najbogatiji na svijetu, te ima jedna izreka koja sigurno ne postoji u Izraelu, a ta izreka opisuje trenutno stanje Kabirija: „Ne kune majka sina što se kocka, već što se vadi“. E upravo smo u situaciji gdje promatramo kako se Kabiri „vadi“ (čupa) iz ralja bankrota, kako se vadi i čupa od progona i uhićenja, koje mu je izgleda neminovno, a zbog brojnih dokazanih kaznenih djela gospodarskog kriminala, te kriminala podrivanja ustavno pravnog poretka Države, te kriminala vezanog za korupciju kojom je priveo na svoju stranu brojne javne osobe u F BiH i BiH, a pogotovo najeminentnije političare.

Kako imamo informacije, Kabiri nema prodajne a ni nabavne ugovore za 2024. g. Indikativno je da u BiH postoji nekoliko renomiranih prerađivača aluminija koji su nastali upravo zbog Aluminija d.d., koji ih je snabdijevao sirovinama, te svi ti domaći prerađivači davno su „otpepali bahatog Kabirija“.

Prema informacijama kojima raspolažemo, Kabirijeva jedina firma u moru brojnih koje je osnovao u zemlji i inozemstvu, a koja jedino nešto radi i proizvodi, a to je Aluminij industries doo, koji je iznajmio pogone Aluminija, te posjeduje praktički cijeli Aluminij d.d., u 2023. g potonula je u gubitke cca preko 20 mil KM. Stoga Kabiri diše na kisik respiratora, jer je i dobit koju je zaradio zadnje dvije godine, a to je cca 85 mil KM, dio potrošio – uložio, a veliki ostatak sklonio, prenio na inozemne račune, sakrio, ili pretvorio u umjetnička djela kupujući umjetnine.

Druga naša narodna izreka koja zlata vrijedi: „Zasro je i šefa i stanicu“, a sve u kontekstu ne tako davne realne stvarnosti kada je Kabiri praktički posjedovao većinu F BiH medija koji su plaćenim objavama pisali i veličali čovjeka, „mecenu“, koji je sebe predstavljao kao „Spasitelj“ , a koji je izjavljivao da je došao da nam pomogne. Obzirom, da se Kabiri proslavio preko svojih društvenih mreža na način da je veličao rat u Gazi, davao podršku IDF-u na što šire i masovnije akcije, a te akcije su rezultirale evo sada desetinama tisuća ubijenih i masakriranih većinom civila u Gazi, nikada, niti tada a niti danas Kabiri ne odustaje od te retorike, a niti pokazuje empatiju za žrtvama na drugoj strani.

Napominjemo da je naš Portal više puta izazvao empatije, suosjećajnost i žaljenje nad svim žrtvama na obje strane u ovom nesretnom ratu, te smo pozvali ne jednom već više puta na zaustavljanje rata i rješavanje sporova mirnim putom.

Nisu mu (Kabiriju) bila strana ni objavljivanja nacističke „Svastike“ na palestinskoj zastavi. Sa svim svojim nastupima je izazivao nacionalne naboje kod Bošnjaka prema Izraelcima, prema samom sebi, te prema Hrvatima, jer u javnom diskursu općenit je konsenzus da je Kabiri projekt HDZ-a, pa se sve ono što je i ružno a veže se za Kabirija, etiketira se i na HDZ. Mada u svakom žitu ima kukolja, ali u prethodnom mandatu Vlade, pa i u ovom mandatu Vlade, prve dvije osobe u Vladi nadležne za „Kabirija“, njegov Ugovor, njegovo haračenje Aluminija – su Bošnjaci.

Prethodna dva Bošnjaka, Novalić i Džindić, odgovorno tvrdimo i dokazano je da su počinili ekonomski zločin, dajući Kabiriju na prevaru najam pogona Aluminija, te pune dvije godine su imali dokaze o svakom kriminalnom djelu i Kabirija i Nadzornog odbora i Uprave, a šutjeli su do kraja svoga mandata. (čitaj bili su Kabirijevi ljudi).

Obzirom da je Kabiri izgubio legitimitet i autoritet koji je posjedovao nad F BiH i BiH medijima, Kabiri ne odustaje, sve karte polaže na široku židovsku svjetsku zajednicu, te je samouvjeren i tašt da će pobijediti, pa je skoknuo malo izvan granice i doveo hrvatski portal Index.hr da naprave Božićni intervju sa njim, te u plaćenoj objavi da ga sprovedu kroz benigne teme, gdje se Kabiri prikazuje ponovno kao „Ikar“ koji će se uzdignuti u visine: ulagati, praviti gotove proizvode, solarne elektrane itd..

U tom intervju-u, bez obzira što i sam kaže da u zadnje vrijeme bira riječi – ponovno Kabiri izjavljuje da je Zrinjski pored Hajduka i Dinama „citiramo„ među top 3 hrvatska kluba u svijetu“

Koliko god birao riječi, ovom izjavom Kabiri ponovno svjesno ili nesvjesno budi nacionalne tenzije Bošnjaka protiv Hrvata, a što se i ogleda da samo par sati nakon prenesenog intervjua Kabirija od strane N1 BH, na FB stranici N1 ovaj članak je prikupio preko 1000 komentara. Što je to? To je još jedan dokaz da svjesna, namjerna, ili nesvjesna ili nenamjerna rečenica Kabirija u ovom intervju-u pobuđuje nacionalne tenzije Bošnjaka i Hrvata, pogotovo u Mostaru.

A činjenica je da se Kabiri, krije, štićen je od strane svojih zaštitara, te nije slobodan čovjek ne zbog nas, ne zbog građana ovog grada ili Države, nije slobodan jer ipak dokazuje da ima savjest i svjestan je svojih djela, koja nisu za pohvalu a ni po zakonu.

U tom intervju-u Kabiri izjavljuje da je imao i ima dobre odnose sa Draganom Čovićem i da baštini idalje njegovu podršku.

Oni koji su pratili situaciju u svezi Kabirija, čitali naše članke i objave, oni koju su spoznali istinu na kojoj počiva stakleno carstvo Kabirija, svjesni su da u ovom plaćenom i namontiranom članku Kabiri obmanjuje, laže i izjavljuje da mu Dragan Čović idalje daje podršku.

Stvarna istina je da je Kabiri postao, najomraženija osoba u životu Dragana Čovića, te je Kabiri najveća povijesna greška Dragana Čovića, a Dragan Čović, smatramo imajući dobre namjere sa ovim kvazi investitorom, spoznao je da je 4 godine njegovao „poskoka omotanog oko svoga vrata“.

Poznato je da Dragan nikada ne komentira javne objave bez obzira šta se pisalo o njemu ili o nekom događaju, ali ipak Dragane mi mislimo da se trebaš i moraš javiti, očitovati, angažirati u svezi „TVOGA“ stava u svezi Kabirija, jer Dragane nisi sam, ne živiš sam za sebe, odgovaraš narodu i građanima, a Kabiri je projekt sa kojim su i narod i građani ugroženi. Prije svega mislimo na ugrozu što je sve benefite zarađene u Aluminiju Kabiri iznio vani, a gubitke Aluminija, zamrznute dugove vjerovnika, nestanak imovine Aluminija nitko ne spominje.

Nije nam prvi put, pa ćemo i sada pozvati ponovo i Nikšića, i ministra Lakića i Dragana Čovića, i Milanka Kajganića da iznesu svoj stav, plan, rješenje za Aluminij d.d., a koga je progutao i prisvojio sebi Amir Gross Kabiri.

Sljedeća analiza intervjua Kabirija na portalu Index.hr prema mišljenjima naših analitičara je blijed pokušaj odvraćanja pozornosti, te uvjeravanja javnosti da je u Kabirijevom carstvu sve med i mlijeko, jer Kabiri priča o investicijama, budućnosti firme, svojoj budućnosti u Zrinjskom, mada i sam Kabiri zna da ga samo čudo može spasiti, ali čuda se ne događaju, bar ne kada ste – “Zasrali i šefa i stanicu“.

Još jedna vjerujemo neistina koju je Kabiri iznio u svom intervju-u, je dio koji se odnosi na spominjanje sukoba koji je imao sa gradonačelnicom Sarajeva, gdje navodi da je Benjaminina prijava protiv Kabirija odbačena, te se ne želi osvrtati na to. Nama svima ostaje da vidimo u narednim danima ili tjednima jel Kabiri govori istinu, jer nitko do sada u F BiH medijima a ni Tužiteljstvo nisu objavili da je Benjaminina prijava protiv Kabirija odbačena.

Sve u svemu, vojnik Kabiri, koji nije regrutiran, ne znamo je li izbjegao vojnu regrutaciju, jer se zabarikadirao ovdje u BiH, ne vraća se u Izrael (pisali smo o tome), sam smišlja planove i strategije kako bi spasio sam sebe, ovaj put tražeći podršku u nekakvim tamo HR portalima koje plaća da bi pisali hvalospjeve o njemu. Ipak, u filmu „Spašavanje vojnika Ryana“ sam predsjednik SAD je angažirao više američkih divizija na tlu Europe u WWII da spase vojnika Ryana pa su jedva uspjeli, ali nismo sigurni u ove pokušaje Kabirija da će uspjeti, jer ipak ostao je sasvim sam.

Ipak, gromoglasna je i jeziva tišina posljednjih mjesec dana od strane politike i Tužiteljstva, koji sve papire o Kabiriju imaju na svome stolu, tako da obično tu tišinu treba shvatiti kao „zatišje pred buru“…

Ne bavimo se židovskom religijom, ne bavimo se cionizmom, ne bavimo se niti jednom vjerom općenito, ne analiziramo ne komentiramo jer je vjera, religija osobni izbor i pravo svakoga čovjeka.

Najveći i najsvetiji blagdan za svakog kršćanina je Božić, kada se slavi rođenje sina Božjega, Isusa Krista. Taj sveti i priznati blagdan poštovan je od svih naroda i ostalih religija svijeta, poštovan je od svakog dobronamjernog čovjeka teiste i ateiste. Međutim, svjedoci smo da posljednje tri godine Amir Gross Kabiri, po nacionalnosti židov/jevrej je sa svojom moći i novcima pokušavao praktički cijelu Hercegovinu, pa i Federaciju, a to je uspio sa gradom Mostarom, da ga oboji u izraelske zastave.

Svaki, ama baš svaki nastup javni ili preko plaćenih medija Gross Kabiri forsira i nameće Izrael, zastave, cionizam, te religiju i vjeru unosi u svaku poru života namećući izraelske simbole i ističući borbu protiv antisemitizma, a bez da ga itko išta pita. Židovski i izraelski simboli, vjera mu je prva stvar u nastupu, a proizvodnja aluminija sporedna.

Ovo pišemo iz razloga, što smo mi u redakciji portala OTPOR.Media, prozvani, uvrijeđeni, poniženi i omalovaženi a svi smo kršćani, katolici. Isti osjećaj imaju i svi ostali kršćani bez obzira da li žive u BiH ili dalje, jer ovo prevazilazi granice i umjetničkih instalacija a i humora ako se Amir Gross Kabiri misli pozvati da mu je to bio cilj.

Ovaj put je Kabiri prešao crvenu liniju i ponizio je i uvrijedio sve katolike, pravoslavce i ostale kršćane sa svojim instalacijama kićenja božićnih drvaca.

Naime Božićno drvce na prvoj slici na kojem se dade pročitati ružna psovka svetog Blagdana Božića je Božićno drvce koje je okićeno u Kabirijevoj Galeriji ili muzeju THE HUB OF FINE ARTS.

Mi Portal OTPOR.Media, tražimo duboku i čvrstu ispriku Kabirija za vrijeđanje nacionalnih i vjerskih osjećaja kršćana, jer je ovom svojom instalacijom Kabiri prešao crvenu liniju.

Druga slika se može smatrati također provokacijom jer ispod tri božićna drvceta nalazi se veliki broj božićnih i novogodišnjih paketića u crnim vrećama. Nisu vreće za smeće ali kao da jesu. Ovakvi Božićni paketići izgledaju kao horor film i jezivi.

Na tisuće web adresa kada ukucate naziv TALMUD, ili TALMUD I KRŠĆANSTVO – možete pronaći brojne tekstove koji opisuju da je Talmud pored TORA-e – druga sveta knjiga židova i uporište naobrazbe, nauka i života današnjeg pokreta cionizma, pa samo prenosimo prvo šta smo pronašli na webu.

Strah bi nas bilo priznati, te ne želimo da vjerujemo da bi bila istina ako je Amir Gross Kabiri odgajan po Talmudu.

U ostalom na svakom čitatelju je da zaključi.

https://bezdlake.blogspot.com/2014/07/talmud-zidovska-knjiga-vodilja.html

Po židovskom učenju, posredništvom Mojsija, židovskom narodu dat je dvostruki zakon: pisani i usmeni. Pisani zakon sastavljen je u pet knjiga od Mojsija, koje sačinjavaju glavni dio Starog zavjeta. Tih pet knjiga Židovi nazivaju Torom.

Usmeni zakon Mojsije, naravno, nije napisao, nego ga je usmeno predao Jošui, a ovaj najstarijim Židovima, pa je na taj način od generacije do generacije predavan, kroz stoljeća dopunjivan i prilagođavan novim običajima. Ovaj usmeni zakon, ogroman po svome obimu, kasnije je napisan.

Talmud je pisani dokument židovske religijske i rabinske predaje, ali s političkim implikacijama i kodeksom načina života za sve židovstvo, prvotno nastao u vrijeme Babilonskog ropstva. O tome se može čitati u knjizi proroka Jeremije, ali također i kod Ezekijela i Izaije. I izvan biblijski povijesni nežidovski izvori daju određena saznanja o Talmudu. Vrijedi potražiti i starije knjige koje kao da netko skriva – takve knjige kao da su nekim čudom „nestale“.

Na ovom napornom i velikom poslu radilo je oko 2.500 rabina punih pet stotina godina, od stote godine prije Krista, do 400 godina poslije Kristovog rođenja. Dijelove Talmuda koji govore o Isusu Kristu, kršćanima i Crkvi su rabini dodavali odmah poslije židovskog ubojstva Isusa Nazarećanina i paralelno sa naglim i snažnim širenjem kršćanstva, pa sve kroz stoljeća do početka modernog vremena. Sada pokušavaju, upravo sukladno talmudskim uputstvima, u izvacima Talmuda za širu javnost riječi „kršćanin“ ili složenije fraze tipa „i najboljeg kršćanina zadavite“, zamijeniti s riječima „akum“ ili nekim drugim sukladnim šiframa.] Taj napisani usmeni zakon zove se Talmud. Talmud je sveta knjiga za Židove. On sadržava ne samo religiozni nauk Židova, nego i građanske zakone: privatno pravo, obiteljsko pravo i kazneno pravo. Talmud se sastoji iz dva dijela: Mišna i Gemara.

U Mišni su sakupljena predanja usmenog zakona, a Gemara sadržava međusobne razgovore rabina, kao i razgovore vođene u školama između rabina i učenika. U originalu Talmuda, cjelovitom talmudskom spisu, prisutne su najužasnije demonske provale iznikle iz dubina pakla. Tamo je puno toga posve otvoreno i jasno napisano – o tome kako oni trebaju svim načinima bilo istrijebiti, bilo porobiti, 70 gojskih naroda, pa do toga kako treba ponižavati nežidovske žene i uništavati njihov „okot“. I još puno toga ima u Talmudu, gotovo nezamislivih grozota. Naravno, kada ljudi, nežidovi, sve ovo po prvi put pročitaju ostanu doslovce u šoku. Ne može normalan čovjek vjerovati da je to pisao „jadni“, „sveti“, „uvijek nedužno progonjeni“ – „holo“ narod, „vječna žrtva“ „zlih antisemita“.

U svakom slučaju, Talmud je van svake sumnje jedan dokument antikršćanske mržnje nadnaravnih dimenzija, kao i dokument planiranog holokausta nad nežidovskim ljudima i svim narodima svijeta uopće.

Nežidovi nisu ljudi već životinje

Talmudski nauk zastupa jedan dijabolički princip: samo Židovi su pravi ljudi, svi ostali su samo životinje u ljudskom obliku, a kojima je Bog dao samo zato da Židovima bude ugodnije kada ih te životinje u ljudskom obliku služe. Svi nežidovi su samo goji i u borbi protiv ljudske stoke, po Talmudu, Židovima je sve dozvoljeno, nema moralnih barijera. Može se goje lagati, varati, krasti. Može ih se i silovati i ubijati. Postoje na stotine pasusa u Talmudu koji opisuju ove opisane stvari.

„Bog je stvorio nežidove te iako im je dao čovječji oblik oni su ravni sa životinjama, jer ne dolikuje Židovu da bude služen od stoke. Zato ga služe životinje u ljudskom obliku.“ (Šulah aruh, Mudraš talpiot 225).

„Nežidovi, čija duša potječe od nečistog duha, nazivaju se svinjama.“ (Talmud, Jalkut Rubeni 12).

„I zato ako jedan nežidovski sluga ili sluškinja umre treba ih ožaliti onako, kao kad jedan vol ili magarac krepa.“ (Talmud, Brohes).

„Između Židova i nežidova ne postoji nikakva veza. Jer meso nežidova je životinjsko meso, a njihovo sjeme je životinjsko sjeme.“ (Talmud, Jebamot 89a).

„Nežidov je kao jedno pseto. Štoviše, zapisi uče da se pseto ima više poštivati od nežidova.“ (Talmud, Ekeseget raši eksod 22).

„Meso nežidova je meso magareće, a sjeme konjsko sjeme.“ (Talmud, Jebamot 98a).

„Onaj koji nije obrezan i ne drži šabat ne naziva se čovjekom.“ (Talmud, Jalkut Rubeni 39).

„Nežidov nema oca, jer je on na gnojištu rođeno pseto.“ (Talmud, Jebamot).

„Ma koliko imali narodi svijeta tijelo slično Izraelcima, ipak se oni uspoređeni s čovjekom imaju smatrati za majmune.“ (Talmud, Šene Lukot 250).

„Spolni odnosi nežidova su isto kao i spolni odnosi životinja.“ (Talmud, Sanhedrin 746).

„Kuće nežidovske su kuće životinjske.“ (Talmud, Leb. tob. 46a).

„Tuđa žena koja nije kći Izraelca, dio je marve.“ (Talmud, Abarbanel).

„Nežidovka u nosećem stanju ima se smatrati kao noseća stoka.“ (Šulhan aruh, Košen ha-mišpat 405).

„Dijete u utrobi jedne nežidovke nije bolje od životinje.“ (Šulhan aruh, Joreh deah 240).

„Židove zvati ljudskim bićima, ali nežidovi nisu ljudi. Oni su zvijeri.“ (Baba Mezia, 114b).

„Akum je kao pas. O da, spisi uče da više poštujete psa nego nežidova.“ (Ereget Raschi Erod, 22;30).

„Židove zvati ljudima, kršćane ne zvati ljudima.“ (Kerithut, 6b).

„Kršćane sažalijevati ništa više nego bolesne svinje.“ (Orach Chaiim, 57;6a).

„Seksualni snošaj kršćana je isti kao kod zvijeri.“ (Sanhedrin, 74b).

„Soj kršćana je vrijedan kao i soj zvijeri.“ (Kethuboth, 3b).

„Kršćani kao ljudi su obične stražnjice.“ (Kidduschim, 68a).

„I pored toga što nežidovi imaju isti oblik tijela kao i Židovi, oni su u poredbi sa Židovima kao majmun sa čovjekom.“ (Schene Luchoth Haberith, 250b).

Istraživački tim portala OTPOR.Media

SLUČAJ: Amir Gross Kabiri

  1. Talmud poznat stoljecima. Izgleda pisao ko je stigao i dodavao po volji.
    Zapadni Krscani su stvorili monstruma, i podrzali. Sad se vraca kao bumerang.
    Muslimani su imali korektan odnos sa zidovima. Zidovi su zadnjih 100 godona krvolocno se ponjeli i ponasaju prema muslimanima.
    Nadati se da ce svi doci do pameti i ljudskosti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO