Široki Brijeg u Uzarićima dobio još jedno vježbalište na otvorenom uz fitness spravu

PRO Oglas

Ovih dana nastavljaju se radovi u sklopu projekta „Uzarići“ koji ima za cilj uređivanje biciklističkih i rekreativnih staza u selu Uzarići, Široki Brijeg, a kojeg je osmislila širokobriješka Udruga Ganganet u suradnji s Mjesnom zajednicom i mještanima sela Uzarići, te partnerima.

Na području lokaliteta Lazetine u Uzarićima uređeno je vježbalište na otvorenom i postavljena fitness sprava „Street Workout M“. Pored sprave za vježbanje postavljena je i informativna tabla na kojoj su opisane mogućnosti izvođenja vježbi s QR kodom koji će voditi posjetitelje na video upute o uporabi i mogućnostima izvođenja vježbi na ovoj spravi.

Ovaj projekt prepoznalo je i Francusko Veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini te financiralo nabavku i ugradnju opreme za ovaj lokalitet. Kako je osnovna namjera ovog projekta promocija solidarnosti i aktivizma mladih u Zapadnohercegovačkoj županiji kroz sport, biciklizam, trčanje i hodanje, Veleposlanstvo Francuske u Bosni i Hercegovini podržalo je ovaj projekt podijeljen u tri faze: opremanje staze fitness spravama na otvorenom, obilježavanje staza i promocija projekta široj javnosti.

Navedena staza prolazi pored kulturno povijesnih znamenitosti kao što su stećci, stare mlinice, stari kameni mostovi, stare staje, suhozidi, te kroz bogati krajolik prepun prirodnih ljepota, uz rijeku Lišticu, pored potoka Mokašnica, uz vinograde, polja lavande, smilja, aronije, duhana, lješnjaka, kroz nekoliko različiti vrsta šuma, kroz ravne i brdovite predjele, kao i kroz Mostarsko blato. Ovim projektom mladi dobivaju dodatne sportske sadržaje, podiže se kvaliteta života svih stanovnika, a grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka biti će bogatiji za još jednu atrakciju koja može doprinijeti razvoju sporta, ruralnog turizma i promociji prirodne i kulturno povijesne baštine. Mještani Mjesne Zajednice Uzarići zahvaljuju Francuskom Veleposlanstvu u Bosni i Hercegovini, Županiji Zapadnohercegovačkoj i Gradu Širokom Brijegu koji su prepoznali i podržali ovaj projekt kojeg vodi Udruga Ganganet iz Širokog Brijega.

OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO