UZNEMIRUJUĆ VIDEO: Crni dim sa Visoke Glavice naviješta – Lijanovići is coming back!

PRO Oglas

Kontroverzna obitelj Lijanović ponovno privlači pažnju javnosti, što sugerira crni dim koji već danima lebdi nad Visokom Glavicom, noseći mirise spaljenih salama, kemijskih preparata, raznih dokumenata, uredskog namještaja i još mnogo toga. Ti neugodni mirisi šire se nad “malim glavicama” građana Širokog Brijega.

Iako se neki članovi obitelji Lijanović, poput Jerke Ivankovića – Lijanovića, uskoro trebaju naći na slobodi, drugi braco Slavo koji je dobio osam godina i dalje uživa slobodu ispred rešetaka. Vjerojatno zbog pretrpanosti zatvora sitnim kriminalcima koji su pokušavali replicirati Lijanovićev uspjeh, ali su brzo propadali zbog nedostatka političke zaštite i pravne podrške

FOTO: Mili Marušić

Milijuni, pa čak i milijarde, su opljačkani, dok su radnici dovedeni do ruba očaja, što je neke čak koštalo života. Unatoč tome, članovi obitelji Lijanović nastavljaju neometano djelovati, uz podršku lokalnih “šerifa” koji i dalje drže ključne pozicije u gradskim službama Širokog Brijega.

Unatoč sumnjivom podrijetlu novca, grade se zgrade i otvaraju ugostiteljski objekti širom Širokog Brijega. Novac stečen kriminalom mora se trošiti, iako njegova vrijednost neprestano opada. Kriminal ostaje kriminal, a kriminalci ostaju kriminalci!

Jednog dana će netko zasigurno napisati knjigu ili snimiti film o obitelji Lijanović, s obiljem materijala koji bi mogao završiti kao obavezno štivo lektire u osnovnim školama.

Osobno sam pratio njihove postupke kroz medije proteklih 15 godina, iznoseći sve informacije javnosti. Od prvog helikoptera iz Hrvatske koji je donio jugo-dinare na Kočerinu, do poticanja lokalnog HDZ-a na buduće ratno profiterstvo, uvoza mesa koje je stajalo desetljećima u zamrzivačima, pa sve do osnivanja vlastite političke stranke i čestih promjena imena tvrtki. Otpuštanje radnika bez uplaćenih mirovinskih i zdravstvenih doprinosa dok su “zarađeni” novac preusmjeravali na druge izvore, pokrivajući tako svoje tragove.

Iako ima još puno toga za reći, ali vratimo se mi na početak priče.

Čini se da se obitelj Lijanović ponovno vraća na “mjesto zločina”. No, ovaj put ne dolazi stari kadar već nasljednici koji pripremaju zgradu na Visokoj Glavici za nove pogone, vjerojatno opet za proizvodnju mesa, salama i sličnih proizvoda.

Prije nego što se useli, potrebno je očistiti sav otpad koji se godinama nakupljao u zgradi i “adekvatno” ga zbrinuti. Bili smo svjedoci spaljivanja dokumentacije, namještaja, neprodanih proizvoda poput salama i ostale konzervirane hrane, kao i raznih aditiva i kemikalija. Sve to danima je gorjelo uz sam tok rijeke Ugrovače.

Unatoč čestim kritikama, u ovom slučaju moram pohvaliti policijske djelatnike koji su brzo reagirali i dokumentirali scene. Zapisnik će biti proslijeđen nadležnim inspekcijskim i sanitarnim službama Grada Širokog Brijega. Do tada, građani mogu sami pogledati što se događalo na Visokoj Glavici, a vjerojatno će se i dalje događati ako netko ne reagira od nadležnih službi.

Mili Marušić / OTPOR.Media

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

SLUČAJ "AMIR GROSS KABIRI"

POSLJEDNJE OBJAVLJENO