Ponedjeljak, 16 rujna, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Slučaj “Splitska ulica” 22. dio – UPRTI PA DO SMRTI – Mario Jukić Brko

KBC Mostar je bolnica koja spada među najveće dužnike po svim davanjima u BiH. Bolnicu vodi svima poznati i multitalentirani ravnatelj kojega ćemo po svemu sudeći „isprtiti“ tek kad umre. Stanovnici BiH liječe se: SMS-ovima, humanitarnim koncertima, donacijama. U bolnici ni WC papira nemamo, a operacije „kuvertama“ plaćamo… Ante troši ko da sutra ne postoji, bez polaganja računa, troškova, opravdanja…

Pitate se kakve veze ima Casanova sa Bilog Briga sa Brkom iz Jukića?! … usputno spomenuo da javnost ne zaboravi kako kod nas institucije funkcioniraju.

Brko je voditelj službe za gospodarstvo općine Posušje. Vodi gospodarstvo kao i Casanova bolnicu. Ne polaže račune, izbjegava odgovore, prema potrebi laže, pravi se blesav…

Prije par godina vijećnica Pirić postavila mu je pitanje o autobusnim čekaonicama: “Preko kojeg projekta i koje tvrtke su napravljene? Kolika je cijena jedne čekaonice?” Pitanje je postavila više puta i povlačilo se godinama… Brko šuti, Ljilja čeka, a autobusne čekaonice možda propadnu pa zaboravimo da su i postojale jednako kao što je Brko zaboravio koliko je „našeg“ novca potrošio za iste i kome ga je uplatio!

Nedavno sam imao priliku ponovno slušati Brkino objašnjenje stanja Splitske ulice. Pokazao je talent za manipulacijom, ali kad začeprkate ostane samo loš glumac i veliki lažov.

Brko je rekao da Splitska ulica ne postoji, jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Njegova kolegica ga je demantirala nepunu minutu poslije. Brko se dosjetio pa je prebacio da Splitska ulica ne postoji zato što se susjedi ne vole (inače se svi po državi ludo vole i žive u skladnim odnosima). Nema ljubavi – nema puta, zgodno opravdanje svog nerada…

Brko na istoj sjednici još jednom potvrđuje da je veliki lažov iznoseći podatak da mi izbjegavamo sufinanciranje ulice. Osobno mogu prezentirati više dokumenata ovjerenih od strane općinskih službi gdje nudimo sufinanciranje izgradnje ulice. Brko neka pokaže samo jedan dokument gdje mi to odbijamo i neka dokaže široj javnosti da nije običan lažov. OTPOR.Media će objaviti, ja ću javno napisati ispriku,… Problem je što nešto takvo ne postoji, postoje samo laži općinskih službi sa Brkom na čelu!

Jedan od mojih bivših odvjetnika potvrdit će da sam na sastanku u općini prije rekonstrukcije ulice Fra Petra Bakule nudio kompletno financiranje u ime svih stanara samo da se ulica završi. Sve je zapelo na „keviljevom“ zidu, jer se nitko ne usuđuje srušiti ga… Sporni zid je čuvaniji od starog mosta u Mostaru. Nadam se da će jednog dana biti isto tako posjećen da mogu živjeti od turizma i razglednica.

Bilo bi lijepo da Brko prezentira široj javnosti čime jedan stari visokopozicionirani bivši partijac i voditelj različitih institucija onoga sistama drži za „muda“ toliko njih – počevši od općinskih službi, policije, suda… Čega se boje? Što se nalazi u tekici staroga djedice pa svi trzaju kada mu se ime spomene?

Brko kaže da se građevinska inspekcija ubija od posla. Tvrdim da Branka Mihalj zloupotrebljava svoj položaj i ovlasti i da bi zbog toga trebala krivično odgovarati! To isto tvrdim i za Branku Pišković koja bi trebala kao pravnik znati da stvari koje radi nisu u skladu sa zakonom! Njihov obrazac ponašanja imaju i drugi općinski pravnici kao i pojedini službenici.

Brko je bio voditelj službe za gospodarstvo općine Posušje za vrijeme Ante Bošnjaka, Petra Polića, Branka Bage, a preživit će i Antu Begića. I njega ćemo izgleda „isprtiti“ tek kad ode u penziju. Naši vladari iz sjene ili ovi iz prvog plana poput Lord Voldemorta misle da su besmrtni te da će vladati vječno. Na žalost to je i istina jer kod nas je normalno da se javne institucije ostavljaju u naslijeđe: zetovima, sinovima, rodbini, ljubavnicima,… tako da smo ih “uprtili” do smrti. Hrvati trebaju imati ove mudrace i divne vođe da se ne bi kojim slučajem izgubili. Svijet je velik, a mi smo mali narod.

-Kupovina cijevi za vodu po višestruko većoj cijeni od cijene koju je tada Vodovod plaćao. (Vodovod su tada vodili neki manje “sposobni” kadrovi od današnjeg direktora Lebe pa su sporne cijevi kupovane direktno preko općine. Kako općina nije u sistemu PDV-a ni porez nismo uspjeli opravdati.)

-Mešetarenje zemljištem po cijeloj Posuškoj općini skupa sa Južnom obilaznicom.

-Kreditno zaduženje općine u tolikom iznosu da nitko nema pojma kome smo sve i koliko dužni.

-Kriminal u Vodovodu, mjesnim zajednicama, URBIKOMU… Sve su to oblasti gdje Brko kao voditelj službe sudjeluje u radu!

U zadnje vrijeme pratimo i trakavicu sa privatnom zemljom koju je Vodovod iskrčio za solarne panele nekog drugog privatnika. Brko je upoznat sa svime, a kako i sam ima solarnu elektranu vjerojatno daje i savjete za iskope i izgradnju.

Ako ste “dobri” sa Brkom ili nekim drugim iz općinskih službi napravite zgradu sa 16 stanova na parceli koja za to nije predviđena.

Ako niste „dobri“ sa Brkom naprave kružni tok na vašoj parceli ili se godinama igraju „gluvog“ telefona kao u slučaju Splitske ulice i mnogo toga sramotnog po Posuškoj općini.

Naravno Brko je dodao da je Splitska ulica političko pitanje koje se koristi u predizborne svrhe, pametna opaska kao i kod pravnika Piškovića. Ako je to zbilja tako zašto nisu napravili Splitsku ulicu pa se hvalili istom sad pred izbore? Zašto nisu napravili kolodvor kojega obećavaju svake 4 godine, pročišćavač za vodu kojeg također godinama obećavaju. Kružni tok na križanju Vukovarske ulice i ulice Marka Marulića. Reviziju poslovanja Vodovoda i krivičnu prijavu protiv odgovornih osoba za pusti kriminal… Zašto transparentno ne prikažu koliki je dug općine Posušje, Vodovoda, dječjeg vrtića, radio Posušja. Kakav nam je plan otplate, što su sve i kome obećali…

-Mario Jukić Brko osoba koja zloupotrebljava svoj položaj i ovlasti za kriminalne radnje?

-Mario Jukić Brko osoba koja štiti druge osobe u općini i šuti o njihovim kriminalnim radnjama te je zbog toga i suučesnik u istim?

-Mario Jukić Brko ograničena i nesposobna osoba koja za toliki niz godina obnašanja službe nije primijetila ništa sporno što se po općini dešava?

Brki bi predložio da izabere treću točku te da kupi 2 koze i čuva ih oko svojih solarnih panela, a da stanovnike Posušja poštedi svog mudrog vodstva i ne drži više ovcama jer oni to nisu!

Bio sam neki dan na izvlačenju ždrijeba za predstavljanje stranaka za predstojeće općinske izbore… Dobili smo po 10 minuta na javnom radiju kojeg svi financiramo, a on po uputama sudjeluje u lažima sistema i zataškavanju kriminala. Stara je to škola koja narod uči da je „šutnja zlato“, narod šuti oni zlato kradu. Statistika bi rekla da smo u prosjeku svi bogati.

Za Brku, za radio Posušje, za ove karikature što su na vlasti poslušajte pjesmu u nastavku. Poslušajte je do kraja. Opisuje stanje u Srbiji, ali može se iskopirati na našu sredinu, mentalitet naših političara je isti kao i njihovih. Lopovi koji nam truju živote nemaju nacionalnu pripadnost dok kradu. Domoljubi i patriote su samo kad nas lažu…

„Zato trgni se na vreme, kad te boli glasno reci to nisi dužan banci, al’ si dužan svojoj deci!“

Pratite nas i dalje na portalu OTPOR.Media
S poštovanjem Dino Tolić

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.