Utorak, 1 listopada, 2024

Top 7 tekstova u tjedan dana

spot_img
spot_img

Slučaj “Splitska ulica” 25. dio: “OPĆINA POSUŠJE – SLUŽBENO JE BANKROTIRALA”

Prošli utorak održana je zadnja sjednica OV Posušje u ovom sazivu. Sjednica je otkrila puno toga o našoj tragičnoj stvarnosti. Rata kredita općine u iznosu od 600.000,00 KM nije plaćena uz obrazloženje: „Ako je platimo nama ništa ne ostaje!“

Svaki imalo financijski pismen stanovnik općine zna što to znači. Ako ne plaćate svoje obaveze i ne vraćate kredite vi ste bankrotirali. U budućnosti to znači: skuplje kredite ako nađemo neku banku ili investicijski fond koji bi uložili u Posušje te obilaženje općine od strane investitora u širokom luku.

Činjenica da nemamo novaca za servisiranje dugova ne smeta našu vladajuću elitu da nas u dane izbora besramno laže i zavarava krpljenjem rupa po raspalom asfaltu. Pojedince kupuju lažnim obećanjima, a istovremeno u bescjenje prodaju jedino što imamo: malo zemlje i prirodna bogatstva.

Na zadnjoj sjednici OV donijeli su odluku o prodaji općinskog zemljišta kao i zemljišta kojeg su izvlastili od privatnika kao JAVNI INTERES za potrebe izgradnje Vjetroelektrane „Poklečani“. Cijena sitnica, šteta ogromna, naknada smiješna. Vlada županije dala je županijski dio u koncesiju na 30 godina uz naknadu od 2,5% od proizvedene električne energije te 100 KM godišnje za korištenje zemlje po jednom hektaru. Općina Posušje prodaje svoje i zemljište oteto od svojih žitelja po smiješnoj cijeni uz naknadu od 1,25% od proizvedene električne energije, a u isto vrijeme općina Rama ima naknadu od 20%. Ne brinite se, pojedinci su sigurno tu razliku debelo naplatili. Ako pratite trag novca dođete do podatka da je JP EP HZHB angažirala jednu malu firmu za procjenu naše imovine. Dok mi grcamo u gomili dugova ta ista firma sa par djelatnika prošlu godinu završila je sa čistom dobiti od 1.600.000,00 KM.

Predizborni skupovi HDZ-a po općini podsjećaju na Titanik koji tone dok muzika svira. Domoljublje pršti, red laži, red šupljih obećanja. Otvaramo dječje vrtiće svuda po općini, a dječji vrtić Posušje dužan 323.695,62 KM poreznoj upravi. Naravno HDZ-ovci o tome mudro šute, te su otvorili novi vrtić koji se zove Bajka. Stvarnost naše bajke je da ćemo dugove vraćati sa kamatama, što se duže budemo zavaravali kamate će biti veće.

HDZ-ovci šute i o kriminalu u Vodovodu koji je prošlu godinu završio sa minusom od 15.000.000,00 KM – slovima: petnaest milijuna KM (10.000.000,00 KM kratkoročnih obaveze i 5.000.000,00 KM dugoročnih obaveza). Dugove ćemo isto tako sa svim kamatama jednog dana morati vratiti, ali HDZ-ovci i o tome šute. Inače tako uspješna firma kao što je Vodovod uz pomoć Ante Begića i Frane Lebe zadnje 4 godine primila je 40 djelatnika bez natječaja i protivno zakonu. Vodovod je rasadnik i kvalitetnih kadrova pa je iz njega izišlo par ministara i savjetnika u vladi. Sve biser do bisera, mudrac do mudraca, naravno i taj luksuz plaćat će naša djeca!

-općinske službe skupa sa načelnikom falsificiraju knjigovodstvene papire (za to se inače ide u zatvor, ali naš Ante ide po novi mandat)

-u općini imate službenike koji ne dolaze na posao ali za to primaju plaću

-u općinskim službama imate ljude koji su svoj rad naplatili na osnovu ugovora o dijelu iako im je isti posao u opisu radnog mjesta te su za to i plaćeni

-u općinu primaju djelatnike mimo natječaja i protivno zakonu.

Posušku općinu, institucije te vladajuću stranku vode patološki lažljivci, lopovi i kriminalci. Vjerujem kako nitko od vas svoj kućni budžet ne bi povjerio takvim osobama. Zašto im dajete na upravljanje javne financije i dozvoljavate rasprodaju općinske imovine? Dok svoje glasove prodajete za sitna obećanja oni besramno kradu sve što imamo.

Zbog svojih sam tekstova na Otporu proglašen izdajnikom i udbašem. Procijenite sami jesam li ja izdajnik ili junaci iz mojih tekstova na Otporu. Ako se raspitate malo i o osobi koja je uzurpirala Splitsku ulicu sve će vam biti jasnije. Činjenica je da će kriminal i dugove u općini plaćati naša djeca, a kriminalci koji sve to rade osiguravaju se nekretninama po Hrvatskoj.

Pročitao sam negdje komentar da samo kritiziram. Ne kritiziram, već iznosim činjenice, a za korak naprijed treba zaustaviti kriminal i rasipništvo vladajuće strukture. U tome će nam pomoći dežurni domoljubi i rodoljubi koji znaju u kolikim i kakvim je problemima općina Posušje i sigurno će podržati ovu inicijativu koja će omogućiti da otplatimo koju ratu kredita općine.

Dugoročno to će biti i zalog opstanaka Hrvata na ovim prostorima.

-JP EP HZHB povući će zahtjev za kupnju zemljišta za Vjetropark „Poklečani“. Plaćat će koncesiju za korištenje zemljišta i naknadu u iznosu od 25% od prodaje el. energije.

-Velikani što su kupili ispod cijene zemlju zadnjih godina sami će nadoplatiti u općinski proračun razliku do tržišne vrijednosti.

-Poništit će se odluka za atraktivnu parcelu uz kružni tok, preko puta PC Divna veličine od 2.182 m2 koju je načelnik općine na svoju ruku – protivno zakonu prenamijenio u parkiralište. Pisali smo o tome u članku broj 18 na OTPOR-u. Idejno rješenje tog parkirališta naručio je vlasnik prodajnog centra. Predlažem da se parcela proda minimalno po tržišnoj cijeni – koja za takvu lokaciju iznosi najmanje 100 € po m2. Kako se vlasnik prodajnog centra „busa“ domoljubljem on će zasigurno ponuditi više od 200 € po m2 da pomogne svom Posušju.

-Kako se općinski proračun puni i porezom na plaće, već iduće godine očekujemo natpise po novinama kako je jedan mali vlasnik PC postidio i najveće trgovce u BiH, te kako radnici DM-a zavide radnicima PC Divne na uvjetima koje oni imaju. Naš divni faraon inače je i fan Hrvatske nogometne reprezentacije te ćemo za iduće nogometno prvenstvo biti uskraćeni za kupovinu u istom centru, jer će sve djelatnike povesti sa sobom da bodre reprezentaciju na team-building. Na tribinama će se vijoriti zastave sa natpisom “Divno li je naše Posušje”.

Probudite se! Nemojte biti pasivni promatrači – budite aktivni graditelji boljeg sutra. Izađite na izbore i glasajte po svojoj savjesti i moralnim uvjerenjima.

Ako uđem u OV Posušja neću prodavati javne interese za osobni boljitak. Od tekstova na OTPOR-u nemam nikakve osobne koristi već želim skrenuti pažnju na korupciju i kriminal što ću činiti i dalje sve dok ne VRATIMO POSUŠJE U OKVIRE ZAKONA!

Predložio bi vam da pročitate članak broj 10 na OTPOR-u te da se prisjetite nekih činjenica. Opraštam se sa istom pjesmom od Škore „Od kud ti pravo“.

Pratite nas i dalje na portalu OTPOR.Media
S poštovanjem Dino Tolić

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.